Geçmişten Gelen Fotoğraflar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ScreenShot_20160713015409

Yenişehir'de ilk şehirleşme hareketini başlatan Belediye Başkanı Ali Can,10 Kasım 1967 günü Bursa'da yapılan bir toplantı sırasında geçirdiği bir kalp krizi sonucu vefat etti.

Ali Can'ın vefat etmesi ile ara seçimlere kadar Belediye Başkanlığını meclis üyelerinden Ahmet Öz üstlendi.

Ve nihayeti 21 Ocak 1968 tarihindeki ara seçimde Ali Can'ın yeğeni Vedat C. Şemaki, CHP adayına karşı 226 oy fazla alarak belediye başkanlığına seçildi.

2 Haziran 1968 tarihinde yapılan mahalli seçimlere bu kez üç aday katıldı. Adalet Partisi'nden Vedat Cemil Şemaki, CHP'den Celadet Soydan ve partisinden istifa eden bağımsız aday Ahmet Öz.

Vedat C. Şemaki bu kez seçimlerde Celadet Soydan'a karşı 386 oy farkıyla yeniden belediye başkanlığına seçildi.

Bu başkanlık süreci 12 Eylül 1980 ihtilalına kadar devam etti.

Yukarıda Vedat C. Şemaki'nin ilk göreve başladığı gün belediye personeli ile beraber çektirdiği bir anı fotoğrafı.

Bu fotoğrafı o günden bugüne koruyan zamanın yazı işleri müdürü, 92 yaşında yaşamını halen sağlıklı olarak sürdüren Muzaffer Demirci'ye teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Peki, fotoğrafta olanlar kimler?

En üstte (fotolar soldan itibaren değerlendirilecektir) halen yaşamını sürdüren belediye tellalı Süleyman Akman ve yine yanında yaşamını sürdüren belediye tahsildarı Mustafa Karaman.

İkinci sırada (ayakta olanlar): Necip Sever (Mezbaha Katibi), Necip Manav (Bahçıvan), Kadir Çeltik (Tahsildar), Serment Erenoğlu (Memur), Enver Karahan (Zabıta), Hüseyin Kaderlioğlu (Zabıta Amiri), Süleyman Aydınoğlu (Zabıta), Osman Sarol (Tahsildar), H. Hüseyin Şen (Sağlık Memuru), Mustafa Akar (Tahıl Bekçisi), Mustafa Yiğit (Elektrik Teknisyeni) ve Ahmet Kemal Nalçacı (Gazhane Bekçisi).

Ön sırada olanlar (oturanlar) ise: Hakkı Cingil (Tahsildar), Ahmet Taraklı (Tahsildar- Motor Ahmet), Ömer Gökgöz (Tahsil Memuru), Muzaffer Demirci (Başkatip), Vedat Cemil Şemaki (Belediye Başkanı), Hasan Türe (Muhasip), İbrahim Akman (Memur), Ali Dübek (Tahsildar)Turgut Yüce

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Geçmişten Gelen Fotoğraflar
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.