Geçmişten Gelen Fotoğraflar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu Bakkal Dükkânı Belediye Meydanındaki 17-19 No.Lu İşyeridir.

1930 yılında dedesinin babası Çolakoğulların Ahmet Efendi tarafından işletmeye açıldığını Ahmet Çolakoğlu elindeki belgeye dayanarak söylemektedir.

Birinci Dünya ve İstiklal Savaşı Gazisi olan Ahmet Efendi 1946 yılında vefat edince, bu işyeri 3 yıl kapalı kalmıştır.

Sonra oğlu Lütfü Çolakoğlu (1927-2002) 1950 de askerden terhis olunca, tekrar baba mesleğini devam ettirmiştir.

Mesleğindeki 52 yılını oğlu Necdet Çolakoğlu (1946-1993) ile 1980 yılına kadar, sonra da büyük torunu Ahmet Çolakoğlu ile 1993 yılından ölümü olan 2002 yılına kadar birlikte geçirmişlerdir.

İlçemizde baba mesleğini değiştirmeden aynı mekânda bu kadar uzun süre devam ettiren esnaf ya da sanatkâr yok denecek kadar azdır.

1960’lara ait olan bu resim Çolakoğlu Kardeşlerin albümünden alınmıştır. Bu duyarlı davranışlarından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum. Zira o eski günleri yad edip, zamanın renkli esnaflarını mangal başı sohbetlerine o anın sıcaklığı ile tanık olmamıza nedendir.

Arka planda görülen tahta raflar ve özenle yerleştirilmiş çeşitli ürünler. Örme çuval ve karton silindir kutulardaki gıda maddeleriyle ile ağaç askıda balık kılçığı misali dizilip müşterisini bekleyen lamba şişeleri ve sunuma çıkmış kahve fincanlarının albenisine ne demeli?

Çolakoğlu Bakkaliye deyince ilk akla gelen o meşhur ürünleri çekilmiş kurukahvesi idi. O kurukahvenin tadı bugün anılarda kaldı. Bu meşhur ürünüyle her zaman anılan o günkü mekânda;

Soldan itibaren: Sabuncu Ali Pınarkaya, Şar Kulübünün İşletmecisi Cafer Ağaların Kocakulak Ahmet’in büyük oğlu Emin Büyükyanbollu, mekân sahibi Çolakoğulların Ahmet Efendinin küçük oğlu Lütfü Çolakoğlu ve Değirmencilerin Hacı Ahmet Ustanın büyük oğlu Ali Osman Yılmaz birlikteler.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Geçmişten Gelen Fotoğraflar
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.