Geçmişten Gelen Fotoğraflar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yıl 1954 Fatih Seymen, askere gitmeden önce, Yenişehir Gençlik Kulübü lokali önünde arkadaşlarıyla birlikte iken günümüze kadar muhafaza edilen bu karedekileri,  soldan itibaren sırasıyla tanıyalım;

  1. İlçemiz eşrafından şapkacı Tahir Üntut’un küçük oğlu, Eski Belediye Başkanlarımızdan Şakir Üntut’un kardeşi, Faruk Üntut’un da babası Cengiz Üntut.
  2.  Hancı İbrahim Çavuş’un ortanca oğlu, Prof. Dr. Doğan Şenyüz’ün de Kayınpederi, Yenişehir Gençlik Kulübünün ise değişmez sol beki, namı değer Gogo Orhan Kasım.
  3. Fatih Seymen’in dayısı Köprühisarlı Hüseyin Engür’ün de oğlu, Sadi Engür.
  4. Eski şoförlerden Çolak İsmail’in Küçük oğlu, değirmenci Ali Osman Yılmaz’ın da kayınbiraderi Sedat Özaykol.
  5. Oturan; Fatih Seymen.
  6. Başını öne eğmiş olan Derici Kamil’in Sinop’un ortanca oğlu, Yenişehir Gençlik Kulübünün de kalecisi olan Çetin Sinop’tur. İlçemizin en yakışıklısı ve de en kibar genci olan Çetin Sinop 1958 yılında çok genç yaşta iken vefat etmişti. Ölümüne bütün Yenişehir halkı ağlamıştı.

O yıllarda Gençlik Kulübünün lokali Cumhuriyet Alanı olarak anılan saat kulesinin kuzey-doğusundaydı. Bu gün aynı yerde El Emeği, Göz Nuru Satış Merkezi bulunuyor.

O zamanlar dostluk ve arkadaşlıklar her şeye değerdi. Saygı ve sevgide asla kusur edilmez, hal ve hareketler her zaman kontrol altındaydı.  Paylaşmak ve yardımlaşmak ise bir ilke idi. Komşuluk ilişkileri, akrabadan daha da yakındı. O nedenle her evin mutlaka bir komşu kapısı olurdu. Güven ve huzurun ön planda tutulduğu, her şeyinde doğal olduğu o çocukluk yıllarımı hasretle anıyor, özlemle de arıyorum.  ( Fotoğraf:  Fatih Seymen)

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Geçmişten Gelen Fotoğraflar
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.