29 Ekim Kadınlar Derneği’nden 8 Mart açıklaması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

29 Ekim Kadınları Derneği Yenişehir Şubesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında 7 Mart günü düzenledikleri şiir ve söyleşi etkinliğinde bir araya geldiler. Etkinliğe Sosyal hizmetlerde kadına şiddetle mücadele bölümünde çalışan görevli eğitim sorumlusu Yasemin Kardaş katıldı. 8 Mart günü ise Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen çelenk sunumu, saygı duruşu, istiklal marşımızın okunması sonrasında basın açıklaması yapıldı.

“Medeni Yasa değişikliği ile Kadınlar, kendileri için kurulmak istenen tuzağın farkındalar” başlığı altında yapılan basın açıklaması özetle şöyle:

17 Şubat 1926 da kabul edilen 2002 ‘de kadın mücadelesi ile daha ileriye taşınmış olan Medeni Yasa, yeniden erkek istemlerine uygun düzenlenmek isteniyor. Ortalama 300 TL olan yoksulluk nafakası üzerinden kadın, ”aile “olmaktan çıkmış bir kuruma, mahkum edilmek isteniyor. “Boşanma davaları hızlanacak” bahanesi ile erkekler tek bir dilekçe ile adeta “ boş ol “ kolaylığı yeniden getirilmek isteniyor. Kadınlar ise maddi hiçbir güvencesi olmadan sokağa terk ediliyor.

Kadınların eşit haklara sahip olması, iktidar sorunudur. Bu nedenle yerel ve genel siyasette kadın temsilcinin artırılması için verilen mücadelenin daha da yükseltilmesi gerektiğinin bilincindeyiz. Kadınlar olarak bize kurulmak istenen tuzakların farkındayız. Bu nedenle sadece 8 Mart’lar da değil, her gün kararlılıkla ve hep birlikte itirazlarını söylemeye devam ediyorlar. Onlar gücünü, geçmiş yıllarda kadının insan hakları için mücadele eden kadınlardan alıyorlar. Bu güç, umutsuzluğu yok ediyor. Geleceğin aydınlığı ile 8 Mart’ı kutluyor ve ondan öğrenmeye devam edeceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz. Dünya Emekçi Kadınlar Günümüz Kutlu olsun.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
29 Ekim Kadınlar Derneği’nden 8 Mart açıklaması
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.