CHP’de kurultay sürecinin ardından oluşturulan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) kararıyla görevden alınan CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş’na destek açıklamaları sürüyor. Yeşiltaş’ın görevden alınmasına ilişkin tebligatı basın açıklaması sırasında yırtmasının ardından başlayan tepkilere CHP ilçe başkanları da katıldı.
CHP Yenişehir İlçe Başkanı Deniz Dörtkardeş, yaptığı yazılı açıklamada Bursa örgütünün iradesinin Nihat Yeşiltaş olduğunu belirterek, görevden alma kararına tepki gösterdi.
Dörtkardeş açıklamasında, Yeşiltaş’ın Bursa örgütü ve delegelerin demokratik iradesiyle iki kez göreve seçildiğini, Bursa’da sosyal demokrat belediyeciliğin yeniden hayata geçirilmesinde önemli rol üstlendiğini ifade etti. CHP’nin örgüt iradesine ve demokrasi kültürüne zarar verecek girişimlerin karşısında olduklarını vurgulayan Dörtkardeş, seçilmiş iradeyi yok sayan hiçbir müdahaleyi meşru görmediklerini söyledi.
CHP’nin gücünü örgütünden, üyelerinden ve halktan alan köklü bir siyasi hareket olduğunu belirten Dörtkardeş, Bursa’da dayanışma ve değişimin mimarlarından biri olarak nitelendirdiği Yeşiltaş’ın yanında olmaya devam edeceklerini ifade etti.
Açıklamasını “CHP’de makamlar geçici, örgüt iradesi kalıcıdır” sözleriyle tamamlayan Dörtkardeş, demokrasiye ve örgüt iradesine sahip çıkmayı sürdüreceklerini kaydetti.