50 hektar alan yandı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir’de geçen hafta çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Yangına yüzlerce personel, 28 araç, 20 iş makinesi ile karadan, 5 helikopterle de havadan müdahale edildi. Yangından geriye griye dönmüş orman alanı görüntüsü kaldı.

Bilecik’in Osmaneli ilçesi Dereyörük köyünde çıkan ve rüzgarın da etkisiyle Hayriye ve Terziler Mahallelerine sıçrayan orman yangınında yaklaşık 50 hektarlık bir alanın yandığı ifade edildi.

Bilecik'te başlayıp Yenişehir’in Terziler köyü mevkiindeki ormanlık alana sıçradı. Köylülerin ihbarıyla bölgeye çok sayıda Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ve Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alınan yangın rüzgarın etkisiyle Hayriye köyü sınırlarında tekrar etkisini gösterdi.

Çok sayıda ekip yangını tekrar kontrol altına almak için seferber olurken, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, yangının gece 02.00 sıralarında alevlerin kontrol alındığını açıkladı

İlk saatlerden itibaren bölgedeki çalışmaları takip eden Kaymakam Rahmi Köse ve Belediye Başkanı Davut Aydın yangından etkilenen Terziler ve Hayriye Mahallelerine ziyarette bulunup, mahalle sakinlerine geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

Belediye Başkanı Davut Aydın yaptığı açıklamada şunları söyledi: İlçemiz Terziler, Eğerce ve Hayriye Mahallelerimizin sınırında Bilecik Dereyörük Mahallesi kuzguncuk mevkiinde meydana gelen orman yangını tüm kurumlarımızın yoğun ve ortak çalışmaları ile kontrol altına alınmıştır. Yangında zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum. Yangının kontrol altına alınmasında ve soğutma çalışmalarında çaba gösteren kamu, özel sektör ve gönüllülerimize tüm fedakar yeşil vatan dostlarına minnettarız. Rabbim beterinden korusun.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
50 hektar alan yandı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.