Altepe Vazgeçmiyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

15122015havaalani2Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin Bursa’ya yeni havaalanı ısrarı sürüyor. “Yunuseli’ye yapamadığımız havaalanı için uygun bir yer arıyoruz” diyen Altepe’ye tepki var.

Artan sefer sayılarıyla birlikte Yenişehir Havaalanı’na her geçen gün talep artarken, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’den gelen “Uygun bir yer arıyoruz” açıklaması kafaları karıştırdı.

15122015havaalani

Yeni Marmara Gazetesi’nde geçen hafta yayınlanan habere göre Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ASKON Bursa Yönetim Kurulu istişare toplantısında yaptığı, “Büyükşehir olarak Uludağ Üniversitemiz ile protokol imzaladık. Yunuseli’ye yapma imkanı bulamadığımız havaalanını üniversitemiz ile birlikte uygun bir yere yapıyoruz. Yakın zamanda detaylar ortaya çıkacak, kamuoyunu daha detaylı bilgilendireceğiz. Bursa’mıza yakışır bir havaalanımız olacak. Yakın zamanda sürprizlere hazır olun” ifadelerini kullandı.

Her gün yüzde 90-95 doluluk oranı ile uçuşlar gerçekleşen Yenişehir Havaalanı’nda yeni seferlerin eklenmesi beklenirken, Başkan Recep Altepe’nin yaptığı bu çıkış kafaları karıştırdı. Daha önce de şehir merkezindeki Yunuseli Havaalanı’nı uzun süre gündeminden düşürmeyen Başkan Altepe trafik sorunu, şehirleşme sorunu demeden yeni havaalanını buraya taşımaya çalışmıştı.

Dünya genelinde örneklerinin sıkça mevcut olduğu gerçekleri görmezden gelerek şehir merkezinde ısrarcı olunması tuhaf bir saplantıdan öteye geçmemektir. Dünyada tüm havaalanlarına bakıldığında hepsinin şehirlerin trafik sorununu artırmaması ve olası bir kazaya sebebiyet vermemek için şehrin dışında inşa edildiği bilinirken bu anlamda Yenişehir Havaalanı’nın da Bursa merkeze yarım saat mesafesiyle seferler için gayet uygun bir mesafede olduğu görülüyor. Ayrıca Yenişehir’den gerçekleştirilen seferlere Bursalıların da ilgi göstermesi neden Yenişehir Havaalanı’na bir alternatif arandığı sorusunu akıllara getirdi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Altepe Vazgeçmiyor
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.