84 yıldır azalmayan özlem

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulu Önder Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84. Yılı nedeniyle Yenişehir’de hazırlanan anma programı, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye başkanlığı Atatürk Anıtı’na çelenklerini sundular. 10 Kasım günü Saat 08.45’te başlayan çelenk sunma töreninin ardından, Ata’nın ölüm saati olan 09.05’te 2 dakikalık saygı duruşu, belediye sireni ve motorlu araçların klaksonları eşliğinde yapıldı ve beraberinde İstiklal marşımız okundu. Anıt önündeki tören göndere çekilen bayrağın yarıya indirilmesiyle tamamlandı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından Ömer Halisdemir Kültür Merkezi'ne geçilerek Yenişehir Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan anma programı izlendi. Etkinliğe Kaymakam Rahmi Köse, Garnizon Komutanı Albay Kadri Bahtiyar, Belediye Başkanı Davut Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Zehra Varol, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Hatice Tuğba Öztürk'ün günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasından sonra şiirler okunup Atatürk temalı video gösterisi izlendi. Ödül töreninin ardından Atatürk Gençleriyiz adlı oratoryo izlendi.

Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Hatice Tuğba Öztürk'ün günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında özetle şunları kaydetti:

"Cumhuriyetimizin kurucusu, Milli Mücadele’nin lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, vefatının 84. yıldönümünde saygıyla yâd ediyoruz. Aziz Atatürk, büyük bir komutan, üstün meziyetleri olan bir devlet ve siyaset adamı olarak Türk milletinin gönlünde taht kurmuştur.

O, milletine samimiyetle inanmış bir yürek, vatanına sevdalı örnek bir şahsiyettir. Onda; karamsarlığa düşmek, karanlığa teslim olmak, yılgınlık ve yenilgiyi kabullenmek hiç görülmemiş, hiç rastlanmamıştır. Daima geleceğe umutla bakmış, mensubu olduğu büyük Türk milleti için ufuk olmuş ve geleceği planlamıştır. Seneler geçip asırlar birbirini kovalasa da, Yüce Türk Milleti’nin her ferdi, Aziz Atatürk’e müteşekkirdir.

Mustafa Kemal’in hayatı Şam’dan Bingazi’ye, Çanakkale’den Afyonkarahisar’a, savaşlarla yoğrulmuş bir ömürdür. Cepheden cepheye devrimden devrime süren bu ömür, 10 Kasım 1938’de son bulmuştur. Mustafa Kemal gerçekçi bir insan olarak Mayıs 1926’da Hakimiyet- i Milliye gazetesine verdiği demecinde insanın faniliği, toplumun sürekliliği kuralının kendisi için de geçerli olduğunu belirtmiştir. 10 Kasımların Atatürk’ün hayatını, mücadelesini, ulusumuza kazandırdıklarını ve kazandırmak istediklerini anlama bakımından önemi büyüktür. Ülkemizin en zor anında bile, düşünüp ortaya koyduğu milli hedef ve stratejilerin hatırlanması, onların geliştirilerek sürdürülmesi ülkemizi Dünya’da hak ettiği konuma ulaştıracaktır. Yakın zamanda 100 yaşını dolduracak ve sonsuza kadar var’ olacak Şanlı Türkiye Cumhuriyeti, Atamızın gösterdiği hedeflere emin adımlarla ilerlemeye devam edecektir. Büyük Atatürk’ün “İstikbal göklerdedir” diyerek işaret ettiği gökyüzünde şimdilerde Atak ve Gökbey isimli helikopterlerimiz ile Bayraktar, Anka ve Akıncı ismi verilen insansız hava araçlarımız (İHA) dosta güven, düşmana korku salıyor. Yerli ve milli olma yolunda atılan adımlar gün be gün meyvelerini verirken, uzayda, Türk Uyduları gökyüzünü süslüyor. Büyük önderin “Hiçbir şeye ihtiyacımız yoktur. Tek bir şeye ihtiyacınız vardır, çalışkan olmak” sözünü Büyük Türk Milleti’nin her ferdi, kendisine, Atasının verdiği bir görev olarak görmeli ve onun göstermiş olduğu muasır medeniyetler seviyesinin ilerisine ulaşma hedefi için canla başla çalışmalıdır.

Gazi Mustafa Kemal der ki :“Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine sadakat gerekir.” Biz biliyor ve inanıyoruz ki, Türkiye sevdalısı her birey bu sadakate sahiptir. Yapmamız gereken tek şey ise bugün dünden, yarın ise bugünden daha fazla çalışmaktır.

Büyük Önder Atatürk, ebedi istirahatgâhında rahat uyu. Öncelikle Cumhuriyeti emanet ettiğin Türk Gençliği, ardından ise bu yüce milletin her bir ferdi, koşullar ne olursa olsun emanetine sahip çıkacak ve Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet payidar kılacaktır.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
84 yıldır azalmayan özlem
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.