Aç kalan yaban hayvanları karpuzlara dadandı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Alaylı Köyü'nde sıcak havaların olumsuz etkisiyle üzüm, elma ve armutların yetişmemesi üzerine yaban hayvanları karpuz tarlalarına dadandı. Alaylı köylü Birol Türkyılmaz ve Coşkun Türk, karpuz ekili tarlalarında 40 bin liraya yakın zararın oluştuğunu belirtip, "Kurt, çakal, tilki, kirpi, porsuk ve ayıların ayak izlerini tespit ettik. Onların da canı var, helal ediyoruz mahlûkata, yiyebildiği kadar yesinler" diye konuştular. Yaban hayvanlarının köyde toplam 50 dönüme yakın tarlada ekili olan karpuzlara zarar verdiği tahmin ediliyor.

Küresel ısınmanın etkisiyle mevsim normallerinin üzerindeki hava sıcaklıklarının etkilemediği bir alan yok gibi. Son olarak Yenişehir Alaylı Köyü'nde mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklıkların etkisiyle üzüm bağlarında üzümler yetişmedi. Önceki yıllarda üzümlerle beslenen yaban hayvanları köye yaklaşmazdı. Üzümler olmayınca köyün kıyısına kadar gelerek karpuz tarlalarına giriyorlar.

Alaylı köylü çiftçi Birol Türkyılmaz, başta çakal, tilki ve kurtlar olmak üzere porsuk ve ayıların karpuz tarlalarına girerek karınlarını doyurduklarını belirtti. Alaylı köylü çiftçi Türkyılmaz şunları kaydetti: "Bu yıl sıcaktan üzüm bağlarında meyve olmadığı için, ayrıca elma ve armut gibi ağaçların da olumsuz etkilenmesi üzerine karpuz tarlalarına yöneldiler. Mısırları da yiyorlar. Kavunları, ortadan ikiye bölemedikleri için olsa gerek pek yemiyorlar. 3 dönümlük tarlamdaki karpuzların hepsini yemişler. Bazılarını kırıp kelek olduğunu görünce bırakmışlar. Helal ettim mahlukata. Yiyebildiği kadar yesinler."

Alaylı köylü çiftçi Coşkun Türk de 3 dönüm tarlasındaki zararın 20 bin lirayı bulduğunu belirtip, "Onların da canı var, ne yapalım, onların rızkı da bu" diye konuştu. Türk, "Birkaç yıldır sıcaklardan ötürü başta üzümler olmak üzere elma ve armutlar da yetişmedi. Yaban hayvanları aç kaldı. Köye çok değil 500 metre uzaklıktaki tarlama kadar gelmişler. Karpuzları kırıp kırıp bir güzel yemişler. Tarlamda hiç karpuz kalmadı. Dağlardan, Çayırcık, Beytepesi, Tahtalık mevkilerinden geliyorlar. Geçmiş yıllarda tek tük oluyordu. Bu yıl iyice arttı. Onların da rızkı bu" diye konuştu.

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Aç kalan yaban hayvanları karpuzlara dadandı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.