Ağaçlar Sağlıklı Budandı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Önceki hafta yerel basında çıkan haberi üzerine Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik ve UEDAŞ’tan açıklama geldi.

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Yenişehir’de ağaçların Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını belirterek, ‘biz Yenişehir Belediyesi ve UEDAŞ’da çalışmalar refakat etti. Ancak ağaç budama işleri Ziraat Mühendisleri ve Peyzaj Mimarlarının gözetiminde yapıldı. Bu nedenle Yenişehir halkımız kesinlikle tedirgin olmasın. Ağaçlar bilinçli bir şekilde ve son derece sağlıklı budanmıştır. Biz de Yenişehir’in bu güzelliğinin yok olmaması için çaba harcıyoruz. Buna asla izin vermeyiz’ dedi.

UEDAŞ: Biz refakat ettik

   Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş Kurumsal İletişim Müdürlüğü de bu haberler üzerine yaptığı yazılı açıklamada, ‘yayınlanan haber incelenmiştir. Söz konusu ağaç budama işlemi Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılmıştır. Şirketimiz tarafından bu yönde bir talepte bulunulmamış, yapılan çalışmalar sırasında teknik ekiplerimiz enerji hattında herhangi bir tehlikeye mahal vermemek adına refakat etmişlerdir. Bilgilerinize sunarız’ dendi.

İşte Harun Sak tarafından yapılan “Bu Güzelliği Yok Etmeyin.” Başlıklı O haber:

Bursa’nın Yenişehir ilçesinin Bursa yolu girişi Türkiye’nin en güzel ilçe girişlerinden birisi. Ancak elektrik tellerine zarar verdiği gerekçesi ile bilinçsiz budanan ağaçlar her geçen gün tükeniyor.

   Yenişehirli vatandaşlar ilçelerin girişlerinin prestij açısından son derece önemli olduğunu belirterek, ‘Yenişehir’in 4 ana girişinin en güzeli ve göze en hoş geleni Bursa yolu. Zamanında dikilen meşeler özellikle yaz aylarında ana yolun üstünü kapatarak çok güzel bir görüntü veriyor. Türkiye’de böyle ilçe girişi görmek mümkün değil. Üstelik çınar Osmanlıyı çağrıştırıyor. Osmanlının ilk başkenti olan ilçemizde bu açıdan da önem kazanıyor. Ancak Bursa yönünden gelirken sağ tarafta bulunan ağaçlar son derece güzelken, sol taraftaki ağaçlar UEDAŞ’a ait elektrik direkleri yüzünden çirkin bir görüntü içinde. Elektrik tellerine zarar verdiği gerekçesi ile UEDAŞ tarafından gelişi güzel budanıyor. Hal böyle olunca ağaçların gelişmesi de biçimsiz oluyor. Yenişehir Belediye Başkanımız Süleyman Çelik, elektrik mühendisi. Bu bölgeden geçen elektrik direklerine yerin altına almak zor değil. İlçemizin prestiji açısından bu konunun önemsenmesini istiyoruz’ dediler.

   Yenişehirliler ayrıca, ‘Türkiye’nin her ilçesi ilçe girişlerini güzelleştirmek için ciddi paralar harcıyorlar. Ancak biz elimizdeki doğal güzelliği bile yok ediyoruz. İlçemizin diğer girişlerinin durumu ortada. Bari Bursa yoluna önlem alalım bunu kaybetmeyelim. Yetkililer bu konuda biraz daha duyarlı olsunlar’ diye konuştular.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ağaçlar Sağlıklı Budandı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.