Atatürk törenlerle anılıyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Atatürk, ölümünün 76. yılında, başta Anıtkabir olmak üzere yurdun her köşesinde düzenlenen törenlerle anılıyor.

Ulu Önder Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 76. Yılı nedeniyle Yenişehir’de hazırlanan anma programı bugün, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayacak. Saat 08.45’te başlayacak çelenk sunma töreninin ardından, Ata’nın ölüm saati olan 09.05’te saygı duruşuna geçilecek. 2 dakikalık saygı duruşu, belediye sireni ve motorlu araçların klaksonları eşliğinde yapılacak ve beraberinde İstiklal marşımız okunacak. Göndere çekilen bayrağın yarıya indirilmesiyle birlikte Anıt önündeki tören tamamlanacak.

Anma programı kapsamında bir diğer etkinlik,  Koç İlköğretim Okulu salonunda gerçekleştirilecek. Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan anma programı, saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasıyla başlayacak. Günün anlam ve önemiyle ilgili, Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Nilüfer Kımırtı yapacak, Atatürk’ün Askeri kişiliğini ise Yüzbaşı Zafer Bilgin anlatacak.

Programın sonraki bölümünde Koç Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan Atatürk Kronolojisi adlı sunum gerçekleştirilecek. Anma programı, Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı Atatürk Oratoryosu ile sona erecek.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Atatürk törenlerle anılıyor

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.