Atatürk’ün İzinde 97 Yıllık Gurur

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

30 Ağustos Zaferi’nin 97’nci Yıl Dönümü Tüm Yurtta Olduğu Gibi Yenişehir’de De Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı.

 Kutlamalar kapsamında ilk olarak Atatürk anıtına çelenk konuldu. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra Hava Piyade Binbaşı Lütfi Kocamanoğlu günün anlamını belirten bir konuşma yaptı.

   Kocamanoğlu konuşmasında, ‘ Tarihi şan, şeref, kahramanlık ve zaferlerle dolu olan ulusumuzun bu hasletlerle destanlaştığı 30 Ağustos zaferinin 97’nci yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu vesile ile başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve minnet duyguları ile anıyoruz. Türk ordusu bundan tam 97 yıl önce 26 Ağustosta başlayıp 30 Ağustos’ta biten ve Türk İstiklal harbinin son safhası olan büyük taarruzu zaferle sonuçlandırırken bu eser Türk ulusunun özgürlük ve bağımsızlık düşüncesinin ölümsüzlük anıtıdır. Birinci Dünya Savaşında, güzel yurdumuzun emperyalist güçler tarafından işgal edilmesini kabullenemeyen Mehmetçik Ağustos 1922’de Atatürk komutasında bir kez daha milleti ile bütünleşip ayyıldızlı bayrağını ve aziz vatanını canından aziz bilmiş ve düşmanı ülkemizden kovmuştur. Türk ordusu Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile dünya tarihinin en başarılı örneklerinden birini kazanmıştır. 30 Ağustos Zaferi Avrupa’nın hasta adam dediği Türk milletini hiç kimsenin yıkamayacağını göstermiştir. Bu zafer yalnızca Yunanlılara karşı değil bütün batı dünyasına karşı kazanılmıştır. Temelinde ise Türk’ün imanı inancı, istiklal aşkı ve hür yaşama azmi yatmaktadır. 30 Zaferinin 97’nci yıl dönümünün haklı gururunu yaşarken, bütün şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor gazilerimize de uzun ömürler diliyoruz’ dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramında daha sonra Heykel Meydanından Kaymakamlık binasına kortej yürüyüşü halinde vatandaşların bayramını kutlayan İlçe Kaymakamı Suat Seyitoğlu, Garnizon Komutanı Kadri Bahtiyar ve Belediye Başkanı Davut Aydın, Kaymakamlık makamına geçerek protokol üyeleri tarafından tebrikleri kabul ettiler.

Programda son olarak Kurtuluş Savaşında şahadet mertebesine ulaşan aziz şehitlerimizin Selimiye ve Kıblepınar Şehitliklerindeki kabirlerine ziyaret gerçekleştirildi. Kutlama etkinliklerine Kaymakam Suat Seyitoğlu, İlçe Garnizon Komutanı Kadri Bahtiyar ve Belediye Başkanı Davut Aydın’ın yanı sıra daire amirleri, ilçe protokolü, siyasi parti başkan ve temsilcileri, gaziler, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

 

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Atatürk’ün İzinde 97 Yıllık Gurur
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.