Tarımsal Teşvik Ve Desteklemelerde Öncelik

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir'de düzenlenen ve Yenişehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Akın, Yenişehir Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna, İnegöl Süt Üreticileri Birliği Başkanı Rıfat Kardaşlar, Yenişehir Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Fatih Demir, Süt üreticiliği yapan kooperatif başkanları, yönetim kurulları ve üreticilerle Türkiye Sigorta ve banka temsilcilerin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda, Tarımsal Üretim Planlaması, Tarım ve Hayvancılık Sigortaları (TARSİM), Dar ve Geniş Kapsamlı Sigorta Çeşitleri, Yeni tip süt sözleşmeleri ve sözleşmeli üretim modeli, Kooperatif Bilgi Sistemi, Kooperatiflerde derecelendirme, Tarımsal Üretim Sözleşmesinde Sigorta Yaptırma Gerekliliği konuları anlatıldı.

Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Sözleşmeli Üretimin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik kapsamında Çiğ Süt Üretim Sözleşmesi ve Hayvancılık Sigortaları hakkında Süt Birliği üyesi kooperatifler bilgilendirilerek soruları cevaplandı.

Çiğ Süt Desteklemesine müracaat eden üreticilerin yeni tip sözleşme yaptırma ve sahip olduğu sağmal hayvanların sigortalı olma zorunluluğu getirildiği, üreticilerin çiğ süt desteklemesinden yararlanabilmesi için mevcut sağmal hayvanlarına destekleme dönemlerini kapsayacak şekilde sigorta yaptırmaları gerektiği vurgulandı.

Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Akın, "Kooperatifler, ıslah amaçlı yetiştirici birlikleriyle üretici birlikleri, Birinci Derece Tarımsal Amaçlı Örgüt Belgesi almaya hak kazanacaklar.

Tarımsal Teşvik ve Desteklemelerde önceliğe sahip olacaklar. Sübvansiyonlu tarımsal kredilerde ilave faiz indirimlerinden yararlanabilecekler ve tarımsal politikalarda daha aktif bir rol alacaklar."

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tarımsal Teşvik Ve Desteklemelerde Öncelik
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.