Başkan Aydın: Tarım Dışı Amaçla Kullanma Talebimiz Olmadı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Belediye Başkanı Davut Aydın, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu tarafından dile getirilen ve sonrasında bazı haber sitelerinde yer alan Meyra Madencilik'in yatırım yapmayı planladığı bölgenin tarım dışı amaçla kullanımına yönelik iddialara sert yanıt verdi.

Haberi yalanlayan ve tesisin yapılacağı arazinin tarım dışı amaçla kullanılması taleplerinin olmadığını belirten Aydın,  haberi, yanlı, yanlış, yanıltıcı, araştırma gereği duymadan, çarpıtılarak, halkı belediye yönetimine karşı kışkırtma amaçlı olarak nitelendirdi.

Meyra Müh.Proje ve Madencilik San. ve Tic. A.Ş,'nin, yatırım yapmayı planladığı bölgenin tarım dışı amaçla kullanımı talebini yasa gereği 11 Temmuz 2019 tarihinde belediyeye ilettiğini söyleyen Aydın, "Biz de yine yasa gereği, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden konunun incelenerek kurum görüşü olarak tarafımıza bildirilmesini istedik. Yani sayın vekilin söylediği gibi belediye yönetiminin, tesisin yapılacağı arazinin tarım dışı amaçla kullanılması talebinde bulunması söz konusu değildir" dedi.

Kirazlıyayla Mahallesi'nde IV Grup Ruhsatlı Alan Mevkii'nde Meyra Müh. Proje ve Madencilik San. ve Tic. A.Ş. tarafından "Çinko-kurşun-bakır-zenginleştirme tesisi ve atık projesi" kapsamındaki çalışmaların çeşitli Bakanlıklar nezdinde sürdürüldüğünü anlatan Başkan Aydın, "Sayın vekil çevre bilinciyle hareket eden halkımızın duygularıyla oynayarak, ne yazıktır ki tekrar tesis edilmesi zor güvenlerinin sarsılmasına neden olmuştur. Konuyu her yönüyle takip eden idaremizden, ilçe halkından ve dahası ona inanarak haber yapan sosyal medya sahiplerinden özür dilemelidir."diye konuştu.

Aydın daha sonra konuşmasına dayanak olan tüm yazışma ve belgeleri basın mensuplarıyla paylaştı.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Başkan Aydın: Tarım Dışı Amaçla Kullanma Talebimiz Olmadı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.