Başkan Çelik Üsküp’ten döndü

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçen Hafta, Makedonya’nın başkenti Üsküp’te bulunan Osmanlı çarşısı içerisindeki tarihi Arasta Camii açılışına katılan Başkan Süleyman Çelik Yenişehir’e döndü.

Makedonya’nın başkenti Üsküp’te bulunan ve sadece bir duvarı günümüze ulaşan Osmanlı Çarşısı içerisindeki Tarihi Arasta Camii, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla restore edilerek 70 yıl sonra dua ve tekbirlerle yeniden ibadete açıldı. Bursa’dan gidilerek fethedilen Balkanlar’daki ecdat yadigarı eserleri bir bir ayağa kaldırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Balkanlar’daki dost ve kardeş, akraba topluluklarının dillerini, dinlerini ve kültürlerini yaşatması konusunda destek olmaya devam edeceklerini açıkladı.

Üsküp’e bağlı Çayır bölgesinin belediye başkanı İzzet Mecid de, Balkanların en köklü çarşısında Osmanlı’nın en önemli eserlerinden biri olan Arasta Camii’nin tekrar ibadete açılmasına sağladığı katkılar nedeniyle Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti. Arasta Camii’nin Altepe’nin desteğiyle açılan ikinci cami olduğunu hatırlatan Mecid, “Çarşının en eski eserlerinden biri olan Arasta Camii’nin yeniden faaliyete geçmesi bizim için çok önemlidir. Bursa Büyükşehir Belediyesi’yle Çayır Belediyesi arasındaki ilişkilerin kağıt üzerinde olmadığını bir kez daha göstermiş olduk. Osmanlı dönemine ait ikinci camimizi topluma kazandırdık” açıklamasında bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Başkan Çelik Üsküp’ten döndü

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.