Biz avcılar yalan söylemeyiz…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2024-2025 Av Sezonu, 10 Ağustos 2024 tarihinde Ege ve Marmara Bölgeleriyle birlikte Yenişehir’de de açıldı. Kurtuluş Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü üyeleri, sezon açılışını keşif yaptıkları alanda kamp kurarak kutladılar.

Sezonun ilk avını da burada yapan ekip önce yemelerini pişirip yediler, sonrasında ise gece boyu süren av muhabbeti ile doğada konakladılar.

Avlanmanın kuralları ve yasakları var, avcıların sohbet kuralları var mı? Diye sorduğumuzda bakın ne dediler; “Burada, siyaset yapmak, particilik yapmak ve hatta dert anlatıp ekonomiden şikâyet etmek bile yasak. Konu av muhabbeti ise atış serbest.”

Atış serbest derken yalan bile olsa olur mu? diye araya girdiğimizde ise neredeyse aynı ağızdan ”eh o da var ama biz avcılar yalan söylemeyiz, abartırız sadece” diyorlar.

Av sezonu açıldı

Av ve avcılık kural ve yasaklarını; Kurtuluş Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü Başkanı Murat Karaçakır’la konuştuk.

Av günlerinin, Merkez Av Komisyonu tarafından belirlendiğini belirten Karaçakır,  alınan kararlar uyarınca, avlanma günleri Salı, Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve resmi tatiller (idari tatiller dahil) olarak belirlendiğini söyledi.

Avcılar, avlanma hakkı elde etmek için tüfek ruhsatı, Avcılık Belgesi ve belirlenen avlanma alan pulunu almaları gerektiğini ifade eden Karaçakır, “Yenişehir çevresinde Barcın’dan Kavaklı’ya kadar olan kesim ile Yeniköy’den Orhangazi yoluna kadar olan alanda, keklik salımı yapıldığı için sarı alan olarak ilan edilerek av yasağı getirildi” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Biz avcılar yalan söylemeyiz…
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.