Boğazköy Barajı’nda kritik seviye

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Boğazköy Barajı su tutmaya başladığı tarihten bu yana en düşük su seviyesinde bölgedeki su seviyesinin hızla düşüşü, çevresel bir sorunun habercisi olarak dikkat çekiyor. İnegöl Genç Ajans muhabiri Şaban Kılıçcı’nın bir ay önce ve bir ay sonraki çektiği fotoğraflar, barajın su seviyesindeki azalmayı gözler önüne seriyor.

Boğazköy Barajı su tutmaya başladığından beri en düşük su seviyesinde ve bölgedeki su seviyesinin hızla düşüşü, çevresel bir sorunun habercisi olarak dikkat çekiyor. Boğazköy Barajı’nda bu sene balık ölümü gerçekleşmezken, su seviyesinin barajın kurulduğundan bu yana en düşük düzeyde olması endişe yaratıyor.

Türkiye’nin dört bir yanından barajların, göllerin ve derelerin kuruduğuna dair haberler artarken, bu durum sadece su seviyesi değil, aynı zamanda barajlardaki ve göllerdeki oksijen yetersizliği nedeniyle balık ve diğer canlı popülasyonları üzerinde de olumsuz etkilere yol açıyor. Boğazköy Barajı’nda bu yıl herhangi bir balık ölümü gerçekleşmezken, mevcut su seviyesinin tarihin en düşük düzeylerinden birine ulaşması, çevresel dengenin ne denli bozulduğunu gösteriyor.

0
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü
Boğazköy Barajı’nda kritik seviye
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.