Çanakkale Müzesi İlgi Gördü

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Belediyesi tarafından organize edilen “Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesi” nin açılışı, Tarihi Belediye Binası Meclis

Salonu’nda 9 Mart 2015 Pazartesi günü yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesinin açılışını Kaymakam Süleyman Yılmaz, Belediye Başkanı Süleyman Çelik,  Garnizon Komutanı Albay Mesut Gündoğusu ve AK Parti Yenişehir İlçe Başkanı Adnan Kamıl gerçekleştirdi. Açılışa İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, protokol üyeleri, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, oda başkanları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Çanakkale Savaşı’nın 100.Yılı sebebiyle orijinal savaş malzemeleri, kişisel objeler, maket ve görsellerin sergilendiği Çanakkale Savaş Malzemeleri Müzesi iki gün süreyle açık kaldı.

Başkan Çelik Çanakkale Müzesi İle İlgili TRT’ye Röportaj Verdi

Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Belediye Meclis Salonumuzda açılan “Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesi” hakkında TRT’ye röportaj verdi ve Belediye Meclis Salonumuzda iki gün süreyle açık kalan müze hakkında şunları söyledi;
“Çanakkale Zaferimizin 100.yılında, Çanakkale ruhunu bizden sonraki nesillere aktarabilmek amacıyla açtığımız müzemize, ilçemizde bulunan ilk ve orta öğretim öğrencilerimiz büyük ilgi gösterdi. Sizlerin de anlayacağınız üzere, Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesini gezerken insanın, göz yaşlarına hakim olması çok zor. Bizler geçmişten günümüze bu duygularla geldik, bu duygularla beslendik. Gelecek kuşaklara bu duyguları aktarmak için böyle organizasyonların önemli olduğunu düşünüyorum. Üzerinde yaşadığımız güzide topraklarımızın hangi bedeller ödenerek bugüne ulaştığını, bu toprakların sahibi olarak nelere dikkat etmemiz gerektiğini daha iyi anlıyoruz. Bundan sonra daha kapsamlı bir çalışma ile Yenişehirlileri buluşturmayı planlıyoruz. Öncelikle bu anlamlı organizasyonumuza emeği geçenlere, müzemizi ziyaret eden öğretmen, öğrenci ve vatandaşlarımıza, TRT ailesi olarak katkı sağladığınız için sizlere de ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çanakkale Müzesi İlgi Gördü

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.