CHP ilçe Başkanı Nejdet Sert: Yenişehir Yaz Boz Tahtasına Döndü

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Yenişehir İlçe Başkanı Nejdet Sert, belediye çalışmalarını değerlendirirken Yenişehir ehil olmayan, vizyonsuz yerel yönetimlerin elinde günden güne kan kaybettiğini vurguladı. Şehrin ana damarlarının tıkandığını, trafiğin keşmekeş haline geldiğini ifade eden Sert, “ Trafik çilesi çekiyoruz” dedi.

Açıklama özetle şöyle:

Yenişehir beceriksiz, vizyonsuz insanların elinde heba oluyor. Trafiğe, alt ve üst yapı sorunlarına kalıcı çözümler getirilmiyor. Geçtiğimiz yıl, bir sürü para harcanarak Dervişeroğlu Bulvarı’nda yürüyüş yolu ve kaldırımlar yapıldı. Basına pozlar verildi. Peki şimdi ne oldu?  Yapılanların tamamı birkaç günde otopark olarak kullanılmaya başlandı. Oluşturulan yeşil alan yaz boyunca sulandı yetiştirildi ama 1 yılın sonunda yeniden kazılıp söküldü. Kimin ne yaptığı belli değil. Üstelik bu durum Yenişehir’de yapılan tüm işlerin ortak kaderi oldu. Bütün bunları yaparken kime sordunuz? Hani bu şehri ortak akılla yönetecektiniz? Sizin bu şehre dair, uzun ya da kısa vadeli bir planınız, vizyonunuz yok mu? Peki kimin parasını harcıyorsunuz? Heba olan bu kaynaklarla kalıcı eserler yapılamaz mıydı? Kırıp döktüğünüz işler kaç lira? O kırıyor, o yapıyor diğeri kırıyor. Ondan sonra, gel vatandaş öde parasını.”

Madem kıracaktınız bu kaldırımları niye yaptınız? Sizin planlı olarak yapacağınız bir iş olmayacak mı? Bunlar halkın cebinden çıkan paralarla yapılan pahalı işler. Vatandaşın, devletin ve milletin parasını niye yiyorsunuz? Bir belediye başkanı gelip yapılan rezilliği görmez mi? Müteahhitler var o bile neyin nesidir belli değil. Yapılan hiçbir işin muhatabı yok. Yetkililer görevini yapmıyor. Vatandaşı daha fazla mağdur etme hakkını kimse kendilerine vermedi. Gelsinler işlerini yapsınlar.

Sanayi esnafının durumu ise içler acısı. Bir türlü bitirilemeyen kazılardan dükkanına giremiyor. Belediye, tepkiler biraz artınca sanayide bir yerleri kazıyor. Kapatıyor bir süre sonra birileri geliyor yeniden açıyor, yeniden kazıyor. Kim ne zaman ne yapıyor belli değil. Yenişehir belediyesinde bilen yok. Yenişehir içinde görev yapan müteahhitler, her yeri kendi şantiyeleri sanıyor. İstedikleri yere malzeme çekip istedikleri sürece orada bırakmaktan çekinmiyor ve sokakta zor yürüyen Yenişehir insanının yaşam alanlarını daraltıyor.

 

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CHP ilçe Başkanı Nejdet Sert: Yenişehir Yaz Boz Tahtasına Döndü
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.