Çirkin ilana suç duyurusu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akit gazetesi, ölümünün 75’inci yılında tüm yurtta anılan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk hakkında bir ilana yer verdi. Tam sayfalık ilanda Atatürk için “Olmasaydı da olurduk” ifadesi kullanıldı. Bu ilan, yazılı basında ve sosyal medyada büyük tepkiye yol açtı. Yenişehirli Av. Onur Cingil, Ölümünün 75. yılında verdikleri ve yayınladıkları ilan ile Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi şahsiyetine hakaret eden Yeni Akit Gazetesi ve Sancaktar Dergisi ile ilgili suç duyurusunda bulundu.

Onur Cingil konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

20. Yüzyılın başında, yaşadığımız bu topraklarda, emperyalizme, zulme, sömürüye karşı büyük bir savaş verilmiş, o gün için dünyada emsali görülmemiş bir mücadele sonrası Türkiye Cumhuriyeti Devleti Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünyaca kabul edilen dehası ile kurulmuştur. Hiç şüphe yok ki, Mustafa Kemal Atatürk’ün dehası halkın azim ve kararlılığı ile birleşmiş ve Cumhuriyet’in ilanı ile  “Egemenlik kayıtsız şartsız milletin” olmuştur.

Doğduğu andan ölümüne kadar, tek düşüncesi vatan ve millet olan, bu sebeple de yıllarca aralıksız süren savaşlarda çarpışan, bizler gibi sıcak yatağında uyuyamayan, savaş koşullarında her an ölüm ihtimali ile yaşayan, mücadele eden, çabalayan, her türlü şartta milletini “içine düştüğü makus talihten” nasıl düşünen, dünyada o zaman için “ilk Halk Hareketi”ni başlatan, organize eden; savaştan sonra “hasta” olarak nitelendirilen Türk Milletini kul olmaktan, ümmet olmaktan Ulus olmaya yönelten, devrimleri ile o dönemin sayılı ve  büyük devletlerinden biri olmamızı sağlayan bu büyük insan, sadece anılan bu sebeplerle bile “vefa” gösterilmeyi hak ederken; karşı devrimin dış mihraklarca işbirlikçi uzantıları ve irticanın odağı birtakım kişiler, Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 75. Yılında verdikleri bir ilan ile vicdanları bile olmadığını göstermiştir.

Sancaktar adlı derginin Yeni Akit gazetesine bizzat ve kasten, ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret etmek, kin kusmak ve onu küçük düşürmek için vermiş olduğu “Olmasaydı da olurduk” yazılı ilan, bu kişilerin niyetlerini göstermektedir. Dünyanın en büyük lideri olarak kabul edilen ve yedi düvele “Yüzyıllar nadir olarak dahi yetiştirir. Şu talihsizliğimize bakın ki o büyük dahi çağımızda Türk Milleti’ne nasip oldu” dedirten bir şahsiyet bu ilanı hak etmemektedir.

Bugün bu ülkede özgür yaşıyorsak, ülkemiz bağımsızsa, bayrağımız dalgalanıyorsa, haklarımız varsa, dünyadaki modern milletler ile eşit şartlarda yaşayabiliyorsak, bir kimliğimiz varsa bunun sebebi Mustafa Kemal Atatürk’tür.

Bu sebeple, bu ülkenin duyarlı bir vatandaşı olarak bu hadsizliğe karşı, hukuk önünde ders vermek adına Yeni Akit Gazetesi Yetkilileri, Sancaktar Dergisi Yetkilileri ve dergi sahibi Eyüp Gökhan Özekin hakkında 5816 Sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanuna ve Türk Ceza Kanunu’nun 130. Maddesine muhalefetten suç duyurusunda bulundum. Yapılan usule, hukuka ve kanuna aykırı bu eylemi Türk Yargısına “şikayet” ettim.

Son olarak, Evet, “Olmasaydı.. Olmazdık !” Çünkü BİZ, BİZ OLMADIK. Biz Irak olurduk, Afganistan olurduk, Tunus, Mısır, Lübnan, Filistin olurduk.. Hala diyorsanız, olmasaydı olurduk. Evet, haklısınız, olurdunuz, fakat ESİR OLURDUNUZ.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çirkin ilana suç duyurusu

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.