CKD: Milli Mücadelenin 101.Yılı Kutlu Olsun

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CKD Yenişehir Şubesi Yönetim Kurulu 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı’nın 101 yılı nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. Şube Başkanı Serpil Kayar tarafından yapılan açıklamada, 101 yıl önce başlayan kurtuluş hareketinin ne anlama geldiği, neden önemli olduğu ve bu mücadele sırasında ne gibi zorluklar yaşandığına dikkat çekildi.

Açıklama şöyle:

Bitti derken, yokluk, esaret içinde yeniden var oluşun adıdır 19 Mayıs. Umudun adıdır, karanlığın ne derece zifiri olduğuna bakılmaksızın güneşin engellenemez doğuşudur. Tüm insanlığa, tüm dünyaya verilebilecek en güzel kurtuluş, yüceliş örneğidir.

Ordusunu, silahını, erzakını, temsilcilerini, önderlerini, milletin el ele, omuz omuza yarattığı bir mucizenin işaret fişeğidir 19 Mayıs. Ambarındaki zahiresini, ayağındaki çarığı, sırtındaki giyimini, ahırındaki koşumunu, gelinlerin boynundaki takıları, genç kızların sandığındaki çeyizlerini, Mehmetlerin soylu kanını analarının ak sütü gibi helal ettikleri bir kutsal kavganın sonunda kazanılacak İstiklal’in başlangıcıdır 19 Mayıs!

Kadın erkek, genç yaşlı demeden insan onuruyla canla başla mücadele demektir. Daha çocuk denecek yaşta ölümden korkmadan siperleri doldurmaktır. Yeni doğmuş bebeğini yaşlı komşusuna bırakıp cepheye koşmaktır. Ve uzunca bir mücadelenin sonunda nihayet kimliğini kazanmak, bağımsız ve özgür bir yaşamı kurmayı başarabilmektir.

Bu nedenle çok önemlidir hepimiz için. Geleceğimizin ne olacağı da 19 Mayısları getiren geçmişi ve şartları bir o kadar önemle ve doğru anlamamızdan geçecektir.

Milli Mücadelenin 101.Yılı Kutlu Olsun

 

 

              

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CKD: Milli Mücadelenin 101.Yılı Kutlu Olsun
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.