Çocuklar tiyatro ile buluştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan tiyatro ve drama kursları her yaştan insana ulaşmayı hedefliyor. Her yaş grubuyla çalışılan oyunlar seyirciyle buluşuyor. Oyunları, Yenişehir Halk Eğitim Merkezi Tiyatro ve drama öğretmeni Aysun Hatipoğlu yönetiyor.

Halk Eğitim Merkezi bünyesinde gerçekleştirilen ‘Cümbüş Otel’ adlı oyun geçen hafta Aydoğdubey ilkokulu 4D sınıfı mezuniyet programı dahilinde seyir buluşurken yine geçen hafta, Aydoğdubey ilkokulu 4A sınıfı mezuniyet programı dahilinde oynanan “Tembel Karınca Çiçi” adlı tiyatro oyunu büyük beğeni topladı. Seyirciler, her iki oyunun yeniden sergilenmesi için talepte bulundular.

Tiyatro oyunlarının gösterimi, 13 Mayıs Pazartesi günü devam edecek. İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerinin hazırladığı 4-6 yaş grubu için oynanacak çocuk oyunu sahne alacak. Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’nde 3 seans olarak planlanan oyunun saatleri 10-11 ve 13:30 olarak belirlenmiş.

Konuyla ilgili konuştuğumuz Yenişehir Halk Eğitim Merkezi Tiyatro ve drama öğretmeni Aysun Hatipoğlu, öğrencilere drama eğitimleri ve tiyatro oyunculuğu hakkında eğitim verdiklerini söylüyor ve yaptıkları işi şöyle tanımlıyor. ”genellikle ilkokul, ortaokul, lise, üniversite ve yetişkin gruplar düzeyinde öğrencilerle çalışıyoruz. Amacımız, onlara sahne deneyimi kazandırmak ve yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmek. Bunun yanı sıra Yenişehir’de sanatsal faaliyetlerin en etkili olanı, insanı, insana insanla anlatan sanat dalı olan tiyatroyu sevdirmek ve gençlerin bu sanatta kendilerini keşfetmelerini sağlamalarında yardımcı olmak.”

Yenişehir’de yapılan çalışmalar hakkında bilgi verirken söze “Bu sene çok verimli bir sene oldu.” Diye başlayan Hatipoğlu, özetle şunları anlatıyor.

“Her yıl, İlçe Milli eğitim Müdürlüğü işbirliği ile talep eden okullarda bu kurslar açılıyor.  Okul dönemi ile başlayan bu kurslar, okul dönemi sonuna kadar devam ediyor. Sınıflara göre öğrenci sayısı da değişebiliyor. Bu yıl içerisinde Aydoğdubey İlkokulu’nda 4A ve 4D sınıfları ile İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu’nda çocuk gelişimi programı öğrencileri ile yaptığımız kurslar, yetişkinler ve liseli gençlerin de bir arada olduğu karma grubumuz var. Her grupla çalıştığımız farklı oyunlar mevcut.”

Yenişehir Belediyesi’nin bu kurslarda gereken desteği sağladığını belirten Hatipoğlu, çalışmaları ve gösterileri Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’nde yaptıklarını ekliyor ve teşekkür ediyor.

 

2
mutlu
Mutlu
4
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çocuklar tiyatro ile buluştu
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.