Yenişehir MHP Belediye’nin 2 Yılını Değerlendirdi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

20160408_105815

Yenişehir MHP; geçen hafta yaptığı basın toplantısında Yenişehir Belediyesi’nin iki yıllık çalışmalarını değerlendirdi. MHP ilçe yönetimi ile Belediye meclis üyelerinin hazır bulunduğu toplantının açış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Nihat Doğan, ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntıların nedeninin AKP hükümeti olduğunu iddia eden Doğan, terör örgütüne karşı geçmişte yapılan hataları sıraladı.

MHP İlçe Başkanı Nihat Doğan, 2 yıllık süreçte elinden gelenin en iyisini yapma gayreti içinde olan tüm yönetim kurulu üyeleri ile Meclis üyelerine teşekkür etti ve sözü, Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Ercan Özel’e bıraktı.

Özel, Yenişehir Belediyesi’nin 2 yıllık performansını değerlendirirken, halka verilen hiçbir sözün yerine getirilmediği halde büyük bir vurdumduymazlık içinde olduklarını ifade etti ve rutin işlerin bile yerine getirilmediğini iddia etti.

Yıllık faaliyet raporunu yazacak bir şey bulamadıkları söyleyen Özel, 2014 yılında yerel seçimlerde halkımıza verilen 70 mega proje sözlerinin hiçbirinin yapılmadığını ifade etti.

10 Yıldır Hastane Bekliyoruz

Yerel seçimler öncesinde merkezi iktidarın nimetlerinden Yenişehir’in yararlanacağını söyleyenlerin 5 yıldır sadece konuştuklarını anlatan Özel,  “bu süre içinde, İnegöl’e 4 tane, İznik’e 2 tane, Orhaneli, Kemalpaşa, Karacabey ve diğer ilçelere de en az birer tane yeni hastane yapıldığı halde Yenişehir’de ise vatandaştan, 400 m2 lik prefabrik ilave yapı ile mutlu olması bekleniyor “ dedi ve Yenişehir’de 10 yıldan bu yana yapılamayan bu hastane hem yerel yönetimin hem de Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu’nun büyük bir ayıbı olduğunu belirtti.

Emniyet Binası Olmayan Tek İlçeyiz

Düşünebiliyor musunuz? Bursa’nın sadece tek bir ilçesinde yıllardır Emniyet Binası yok. O ilçe de Yenişehir. Derme çatma bir binada yıllardır göçebe hayatı yaşayan Emniyet teşkilatımızın cefakar mensuplarından Yenişehir adına bizler özür diliyoruz. Çok şükür geçtiğimiz yıl Milliyetçi Hareket Partisi olarak ilçemize mobese sistemi kazandırdık. Bu konuda oldukça mutluyuz. Mobese altyapısı tamamlandı ama maalesef bu sene içinde tamamlanacak olan kameraların montesi sonrası izleme yapabileceğimiz bir binamız yok. Belediye yönetimi hala bu konuda somut bir adım bile atabilmiş değil. Bu yerel yönetimin olduğu gibi Emniyet teşkilatının bağlı olduğu ve aynı zamanda Bursa Milletvekili olan İçişleri Bakanı Efkan ALA’nın da büyük bir ayıbıdır.

Alt Yapı Hangi Yılın Aralık Ayında Bitecek

2014 yılının Aralık ayında bitireceğim sözünü vermesine rağmen, aradan kaç aralık geçti saydınız mı hiç? Ve daha kaç aralık geçecek altyapının bitmesi için. Daha kanalizasyon hatlarının ev ve işyeri bağlantıları tamamlanmadı bunun yanında yakın zamanda yağmur suyu kolektörleri için tekrar ilçemizde kazı çalışmalarına başlanacak. Yine ilçemizi tozlu bir yaz, çamurlu bir kış bekliyor. Lütfen küçük çocuklarımızı bu yaz dışarılara çok çıkarmayalım. Çünkü bu altyapı çalışmalarında havaya karışan tozlar özellikle solunum yoluyla ciğerlerimize yapışıyor ve bu küçük çocuklarda daha etkili oluyor ve ileride kronik sorunlara yol açabiliyor.

Yapımı En Uzun Süren Kültür Sarayı Bizimki

Yaptığımız araştırmalar sonucunda Yenişehir, Türkiye’de yapımı en uzun süren kültür siteleri sıralamasında şuan birinci durumda. Eski Başkan’ın projesi olan bu çalışma 2013 sonlarında başlanmasına rağmen hala bitirilemedi. Bursa’nın devasa Atatürk Kongre kültür merkezi 2 yıl gibi bir sürede biterken ilçemizde ki butik ve otoparkı dahi olmayan bu kültür merkezi hala açılmayı bekliyor. Yazık hem de çok yazık. Heba olan yıllar için üzülüyoruz.

Temeli Atılan Tek Proje Yok

2 yılda tek bir otopark bile yapılamadı ilçeye, başlanan temeli atılan bir tek proje bile yok ilçemizde, kapalı Pazar yeri projesi aylarca basının gündeminde kaldı sonra belediye tarafından aynı projenin ismi mega proje olarak değiştirilip tekrar basına servis edildi o proje yine aylarca kamuoyunu meşgul etti. Ama hala en ufak bir adım atılamadı. Yenişehir Belediyesi’nin4 yıllık Fakülte projesinden, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Bilim ve Teknoloji Merkezi, Tarım ve Hayvancılık Alışveriş Merkezi, Sportif Kamp Merkezi, Belediye Sarayı, Kent Meydanı, Büyük Kültür park Projelerinden hiç bahsetmiyorum zaten.  Bu projeler sadece lafta, tabii malumunuz lafla da peynir gemisi de yürümüyor.  Yıllardır maalesef Yenişehir büyük bir köyden öteye gidemedi. Ve üzülerek söylüyoruz ki, halen de bir köy gibi yönetilmeye devam ediyor.

Yenişehir Halkı İle Dalga Geçmeyin

Unutmadan söyleyeyim ilçemizde yeni trendimiz Uçak Fabrikası. Halkımızın ağzına, Uçak Fabrikasını bir parmak bal olarak çalıyorlar şimdide. Halkımız binlerce Yenişehirlinin çalışacağını, birkaç bin dönümlük araziye yapılacağını, Şişecam’dan daha büyük bir işleve sahip olacağını sanıyor. Çünkü öyle bir algı oluşturuyorlar.  Yenişehir’de kimle görüşürsek aynı şeyi söylüyor; “çok büyük bir yatırım Yenişehir uçuşa geçti. Gençlerimiz işsizlikten kurtulacak” Düşünsenize Türkiye’de olmayan bir fabrika, hem de Uçak Fabrikası Yenişehir’e yapılacak. Ayıp ama sizlere gerçekten çok ayıp.

Yenişehir halkının duyguları ile oynamaya onlarla dalga geçmeye kimsenin hakkı yok. Çünkü yıllardır bunu yaptınız ama biz daha fazla müsaade etmeyeceğiz buna.  Niye söyleyemiyorsunuz; “fabrika diye bir şey yok” diye. Yenişehir Askeri havaalanında ki depolarda yapacağız, küçük planör tarzı 1-2 kişilik uçaklar olacak. Monte işini burada yapacağız bildiğiniz küçük bir atölye tarzında 15-20 kişi çalışacak diye.  Yenişehir’de 100 metrelik Güldeste caddesinin sadece üst yapısını 12 aydır yapamayan zihniyet mi yapacak. Gidin içme suyu götüremediğiniz Süleymaniye’ye Aydoğdu ya söyleyin Uçak Fabrikası yapacağız binlerce insanımız çalışacak diye.

Yenişehir’de Son İki Yılda Önemli Skandallar Yaşandı.

Ercan Özel, geçtiğimi 2 yıl içinde Yenişehir’de yaşananları özetlerlerken, bunları skandal olarak nitelendirdi. Fosseptik karışan İçme suyu ile ilgili yüzlerce vatandaşın hastanelik olduğunu hatırlatan Özel, 500 yıllık Sinanpaşa Külliyesinin tarihi duvarları restorasyon adı altında yağma edildi, yıkıldı, tarihi taşları parçalandığını söyledi.

“Geçtiğimiz yıl ilçemiz sınırları içerisinde gerçekleştirilen 86 köpeğin ölümü ile sonuçlanan katliam tüm ülkenin gündeminde yer aldı. O dönemde defalarca kez ilçeye en kısa zamanda hayvan barınağı yapacağı sözünü veren Belediye Başkanı her zaman olduğu gibi yine halkı kandırdı.” Diyen Özel, Yenişehir’in insanına değer vermeyen bir zihniyetin, sokak hayvanlarına değer vereceğini düşünmediğini ifade etti.

Ekmek Zammından Haksız Kazanç Elde Ettiler.

2016 yılının ilk haftası 4 Ocak tarihinde, ilçemizde yapılan ekmek zammı tüm halkımızda şok etkisi yarattı. 1 liradan satılan ekmeğin fiyatı 1 buçuk liraya çıkarıldı. Ekmeğin maliyetinin çok üstünde bir zam yapıldığını bunun yanında yapılan zammın hukuk ve yasal düzenlemelerin dışında olduğunu söyledik.. Belediye Başkanını (YESAŞ’ta zamlı satışa başladığı) ve ilgili esnafları suç işledikleri konusunda uyardık. Hukuk kurallarına aykırı olarak yapılan zam sonrası halkımızın cebinden yaklaşık 1 milyon TL haksız kazanç elde edildiğini her platformda dile getirdik.

Yenişehir’e Kattığınız Tek Şey, Kocaman Bir Sıfır

20160408_114427

Konumu, tarihi, doğası, yer altı suları ve toprağı ile ilçemiz çok güzel bir ilçe normalde. Yenişehir’in estetiğini bozan tek bir şey var, o da bu basiretsiz yerel yönetimi. Maalesef geçen iki yılın sonunda Yenişehir’de yapılan hiçbir şey göremiyoruz. Nitekim Sayın Belediye Başkanı halkın karşısına çıkıp ne 1. Yılını değerlendirebildi ne de 2. Yılını, Çünkü ne şunu yaptık diyebiliyor, ne de bunu yaptık.  Yapacağız diyor. Hemen olmuyor diyor. Yapılacak, edilecek, açılacak, olacak, gelecek, katacak, cek ve caklarla dolu geçen iki yıl.  Sonuç: hayal kırıklığı. Süleyman Çelik’in koskoca iki yılda Yenişehir’e kattığı tek bir şey var o da " Kocaman bir sıfır".

Yenişehir’i, Hak Ettiği Belediyeciliğe 2019 Yılında Kavuşturacağız.

Yenişehir’de belediye yönetimi vizyon sorunu yaşamaktadır. Maalesef Yenişehir’de yerel yönetim fakirliği yaşanıyor. Biz Yenişehir’in her sorununa Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Grubu olarak müdahil olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Bu yapıcı muhalefetimiz ile önümüzdeki 3 yılda Yenişehir Belediyesi'ni denetlemeyi sürdüreceğiz. Kesinlikle Yenişehir’in keyfi soyut söylemlerle yönetilmesine müsaade etmeyeceğiz. Yenişehir'de doğru yerel yönetim anlayışının hayat bulması için erdemli siyasetimize devam edeceğiz. Bütün kalbimle inanarak söylüyorum ki Yenişehir’i hak ettiği yerel yönetime, hak ettiği belediyeciliğe 2019 yılında kavuşturacağız.

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenişehir MHP Belediye’nin 2 Yılını Değerlendirdi
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.