Çöp Depolama Alanı Islah Ediliyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

çöp

Yenişehir düzensiz çöp depolama sahasında, Bursa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından rehabilitasyon çalışmalarına başlandı.

İlçemizin daha sağlıklı ve yaşanabilir bir kent olması için yaklaşık 40.000 m² alanda bulunan düzensiz çöp depolama sahasında, 150.000 m³ katı atığın rehabilitasyon çalışmalarına başlandı.

Bu çalışma kapsamında, düzensiz çöp dökümü yapılan alanda, yağmur sularının, çöp içine sızmasını engellemek ve saha dışına akışını sağlamak amacıyla, çöp yüzeyine uygun eğimler verilerek, üzerinin 50 cm kalınlığında toprak örtü ile kaplandığını ifade eden yetkililer, böylelikle, atıkların hava ve su ile temasının kesildiğini söylediler. Aynı zamanda çöpün oksijensiz ortamda ayrışması neticesinde oluşan depo gazının tehlike oluşturmasını engellemek için rehabilitasyonu yapılan alanda belirlenen uygun noktalara, 21 adet gaz bacası yapıldı.

Rehabilitasyonu yapılan düzensiz çöp depolama alanının etrafının tel örgülerle çevrilerek koruma altına alınacağını bildiren yetkililer, çalışmalar tamamlandığında ilçemize yeşil alan kazandırılmış olacağını ifade et

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çöp Depolama Alanı Islah Ediliyor
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.