Demiröz: Üretici Mısırını Satamıyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, geçen hafta TBMM’deki konuşmasında, Bursa’da önceki hafta yaşanan at eti skandalına dikkat çekerek başladığı konuşmasını, Yenişehir ve diğer ilçelerdeki üreticinin mısırını satamadığını söyleyerek bitirdi.

“Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yeterince kadro istihdam etmediği için yeterli denetim yapılamıyor. Bursa’da 20 bin 251 tarım işletmesi var, ama bunlar 139 teknik eleman denetliyor.  Bir işletmeyi denetlemek için 5 yılda bir sıra geliyor. Oysa Bak anlık’ın boş kadroları olduğu halde yeterli atama yapılmıyor” diyen Demiröz “ Mısır üreticisine kim sahip çıkacak” diye sordu.

TBMM’deki konuşmasında Bursa tarımında yaşanan sorunlara da dikkat çeken CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Karacabey’de mısır hasadı yapıldığını ancak rutubetten dolayı fiyatın 62 kuruşa kadar düştüğünü ifade etti. Buna karşılık Bandırma Limanı’nda mısır yüklü gemilerin yanaştığını dile getiren Demiröz, “Orada mısır yüklü gemiler olduğu zaman bizim Karacabey’deki çiftçilerimizin mısırlarını kim alacak?” diye sordu.

“Tarımın gözden çıkarıldığı, Bakanlığın çiftçileri ve köylüleri dikkate almadığı bu ortamda maalesef tabiat şartlarının da olumsuz olması çiftçilerimizi sıkıntıya soktu” diye konuşan Demiröz, “Gürsu’da, Kestel’de, Yenişehir’de, İnegöl’de, Karacabey’de ve Mustafakemalpaşa’da bu sıkıntıları yaşıyoruz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Demiröz: Üretici Mısırını Satamıyor

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.