‘Derviş’ Yenişehir’de

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tek kişilik oyunlarıyla son 8 yıldır Anadolu’nun çeşitli kentlerinde sahne alan Adanalı sanatçı Gürsel Fırat, yeni döneme başladığı, “Derviş” adlı tek kişilik oyunu ile Yenişehir’e geliyor.  Yenişehir’ Atatürkçü Düşünce Derneği Yenişehir Şubesi’nin davetlisi olarak gelen Fırat’ın oyunu 19-20 Eylül günleri Koç Ortaokulu salonunda sergilenecek.

Kurduğu ADA Tiyatrosu’yla çıktığı Anadolu yollarında birçok kente giden ve en son “Derviş” adlı oyunu ile Atatürkçü Düşünce Derneği Yenişehir Şubesinin davetlisi olarak Yenişehir’e gelen Gürsel Fırat, oyunuyla ilgili olarak “Bizden ve bildik bir oyun. Kardeşlik, dostluk, komşuluk ve sevgiyle harmanlanmış bir öykü.  Yunus Emre, Pir Sultan, Dadaloğlu ve Nazım sevdası gibi, kaybetmememiz gereken değerlerimizin irdelendiği, umut ve ütopya yaşatan, canlandıran bir oyun. Sevgide odaklanan içsel yolculuk anı. Sanatı, sanatseverle buluşturmak için gönül dolusu sevginin harmanlandığı oyun. Bizi bizle buluşturan Derviş’in yolu bu kez Yenişehir’e düştü. Sanatsever Yenişehirlilerle 19-20 Eylül tarihlerinde iki gece Koç Ortaokulu salonunda buluşacağız.” Dedi.

Oyunda “Bir Bilge Derviş ”in gözüyle dünyaya bakılıyor ve onun yüreğinden yükselen şiirler, ağıtlar, türküler ve destanların yanı sıra Yunus, Emre, Mevlana, Pir Sultan, Nazım Hikmet, Cahit Külebi, Hasan Hüseyin, Ahmet Arif, Aziz Nesin, Orhan Veli gibi şairlerin şiirleri eşliğinde Anadolu insanının Mustafa Kemal’e bir derviş postuyla gidişi anlatıyor.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
‘Derviş’ Yenişehir’de

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.