Yenişehirli Köpek Katliamına tepki verdi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçen hafta, Çamönü köyünün bir kilometre dışında kırsal arazide yüze yakın sahipsiz köpek itlaf edilmiş olarak bulundu. 84 köpeğin öldüğü, 12 köpeğin ise can çekişir halde bulunduğu bildirildi. Olay başta Yenişehir kamuoyu olmak üzere tüm Türkiye’de tepkiyle karşılandı.

Çamönü köyünün bir kilometre dışında çok sayıda köpek zehirlenerek itlaf edilmiş olarak bulundu. 84 köpeğin öldüğü, 12 köpeğin ise can çekişirken bulunarak veteriner tarafından tedavi altına alındığı öğrenildi. Köpeklerin İnegöl Belediyesi barınağa ait olduklarını İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş kabul etti ama “İtlaf değil ihmal” dedi.

İtlaf edilen köpekler Yenişehir Belediyesi tarafından ilçe çöplüğüne gömüldü. Can çekişir halde bulunan köpekler ise veterinere götürülerek tedavi altına alındı.

Vahşet protesto edildi

Protesto fotosu toplu

Vahşet, Yenişehir insanını harekete geçirdi. Hayvan severlerin yanı sıra siyasi parti ve sivil toplam kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş Atatürk Anıtı önünde toplandı ve katliamı protesto etti.

Protestoculara Belediye Başkanı Süleyman Çelik destek verdi ve konuyla ilgili bilgi verip soruları cevaplandırdı. Çelik ayrıca, Yenişehir’de en kısa sürede bir hayvan barınağının yapılacağını söyledi.

Olayla İlgili Kim Ne Dedi:

Çamönü Köyü Muhtarı İbrahim Tuna, “Sabah köyün bir kilometre dışında ölü köpekler bulunduğu ihbarı aldık. Hemen bölgeye gittik. 84 köpeğin ölü, 12 köpeğin ise baygın olduğunu gördük. Vahşeti görür görmez hemen belediye ve jandarmaya haber verdik. Belediye ve jandarma yetkilileri olay yerine gelip zabıt tuttu. Köpekleri zehirleyenleri kimse görmemiş, ama zehirlenen köpeklerin yanlarında şırıngalar bulduk”

Bursa Vali Vekili Ahmet Hamdi Usta, özetle “ Burada toplu bir itlaf, toplu bir katliam yok. Bir ihmal var” dedi ve ekledi.  “Son zamanlarda ulusal ve yerel basında, kış şartlarının ağırlaşması, karın yoğun gelmesinden dolayı başıboş köpeklerin olduğu ve bunların çocukları tehlikeye düşürdüğü, insanlara zarar verdiği gibi haberler çıkmıştı. Bu anlamda sahipsiz köpekler belediyelerimiz tarafından toplanıp, bakım merkezlerine alınmıştı.

Netice olarak yaptığımız araştırmada, kulak küpelerinden dolayı İnegöl hayvan barınağından olduğu bilgisi bize ulaştı.  Bir ihmal var, belki de onları daha nezih şartlarda taşımak lazımdı veya bu işlemlerden sonra bir müddet bir yerde gözetim altında tutup, ondan sonra araziye bırakmak gerekirdi, bunları bilemiyoruz”

İnegöl Belediye Başkanı Aktaş: itlaf değil ihmal

İnegöl Belediye başkanı Alinur Aktaş, olayla ilgili yaptığı basın açıklamasında, Bursa bölgesinde bu konuda hizmet veren en iyi üç belediye arasında olduklarını hatırlattı ve 84 hayvanın, gerekli bakımlar yapıldıktan sonra doğaya salıverilmeleri esnasında meydana geldiğini söyledi. Aktaş, “3 seferde götürülmesi gereken hayvanların, ilgili personellerimizin kendi başlarına aldıkları inisiyatifle işi çabuklaştırma adına tek seferde sevk edilmek istenmiştir. Sevkiyat anında olumsuzluk olmaması, köpeklerin aracın kasasından atlamaması ve düşmemesi için aracın kasasına branda çekilmiştir. Hayvanların taşıyıcı personele, sorumlu hekimler tarafından Boğazköy bölgesinde farklı alanlara bırakılması talimatı verilmiş olmasına rağmen, çalışan personel gece karanlığında yolu şaşırıp mevcut bölgeden uzaklaşmış. Tabi bu zaman zarfında bir hayli süre geçtiği için personelimiz hayvanların araçta durumlarını kontrol etmeden olayın olduğu yerde hayvanları bırakmışlar. Personellerimizin ihmalkarlığı, havanın karanlık olması ve personelimizin hayvanların son durumuna bakmadan hayvanları boşaltıp bölgeden uzaklaşmaları böyle talihsiz bir durumu ortaya çıkarmıştır.” Dedi.

Aktaş: 3 Kişinin İfadesi Alındı

Açıklamasında, Taşeron işçiler Bayram B. ve Mustafa D. ile Veteriner Müdürü Mesut K.’nin olayla ilgili ifadesinin alındığını belirten Aktaş, üzüntülü olduklarını, kasıt aranmaması gerektiğini belirtti ve ihmali olanların kanun önünde hesaplarını vereceklerini ifade etti.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenişehirli Köpek Katliamına tepki verdi

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.