Engelliler Haftası Kutlandı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Engelliler Haftası etkinliklerinde engelli öğrenciler hünerlerini sergiledi.

“Engelliler Haftası” kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla İlçe Sağlık Müdürlüğü önünden başlayan kortej yürüyüşü düzenlendi. 

   Etkinliğe Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, eşi Ülker seyitoğlu, Garnizon ve Hava Meydan Komutanı Albay Kadri Bahtiyar, Emniyet Müdürü İlhami Araali ve Milli Eğitim Müdürü Musa Ayazöğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.
       Farkındalık yürüyüşünün akabinde Şehit Astsubay Ömer Halis DemirKültür  Merkezinde, Yenişehir Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan programa geçildi. Kaymakam Suat Seyitoğlu’nun günün anlam ve önemini belirten konuşmalarının ardından öğrenciler tarafından slayt, dans ve müzik gösterileri sunuldu. Ürün sergilerinin gezilmesinin ardından program son buldu.

Kaymakam Suat Seyitoğlu yaptığı konuşmada, ‘Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kutlanmakta olan “Engelliler Haftası” engelli bireylerimizin haklarına dikkat çekilmesi açısından önem arz etmektedir. Toplumumuzun önemli bir parçasını oluşturan engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşamdan kopmadan hayatlarını sürdürmeleri meslek edinip üretken hale gelmesi; sağlık, eğitim, ulaşım ve rehabilitasyon başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarının karşılanması hem sosyal devlet olmanın gereği, hem de hepimizin toplumsal sorumluluğudur. Engelin bir tercih olmadığı, her sağlıklı insanın da engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmaması gerekmektedir. Bu vesileyle tüm engelli vatandaşlarımızın “Engelliler Haftası”nı kutluyor, aileleri ile birlikte sağlıklı, mutlu bir ömür diliyorum’ dedi.

   Bu arada Yenişehir Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden mezun olan otizmli Hayri Erkan’a mezuniyet belgesi verildi ve Hayri Erkan kep fırlattı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Engelliler Haftası Kutlandı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.