Ercan Özel Adaylığını Açıkladı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Yenişehir ve Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ercan Özel Yenişehir Belediye Başkan aday adaylığını düzenlediği bir törenle açıkladı.

   Yenişehir Belediyesi Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür sitesinde düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı. Tören öncesinde çalınan 10. Yıl marşına tüm salon bayraklarıyla eşlik etti.

   Törende konuşan İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Ali Şıracı, İYİ Parti kurulma aşamasında birçok iftiraların atıldığını belirterek, ‘Partiyi kuramaz dediler kurduk, seçimlere giremez dediler girdik. Şimdi Belediyeyi alamaz diyorlar inşallah onu da alacağız. Kuruluşundan bu yana partimize hizmet eden başta kurucu ilçe başkanımız Nihat Doğan olmak üzere bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum’ dedi.

Diğer konuşmacılar, İYİ Parti’nin kuruluş aşamasında Yenişehir’in çok destek ve katkı sunduğunu belirten Kurucu İl Başkanı Yüksel Yılmaz, Türkiye’nin genelde ve yerelde iyi yönetilmediğini belirten İYİ Parti GİK Üyesi Hasan Toktaş, GİK Üyesi Zafer Milli yaptıkları konuşmalarda genel siyaseti değerlendirdiler.

Türkiye gündemi, ittifak çalışmaları ve İYİ parti Yenişehir teşkilatının geldiği nokta değerlendirildi ve 31 Mart seçimlerinde belediyeyi alarak yine bir ilki gerçekleştirecekleri ifade edildi. Belediye Başkanı Aday Adayı Ercan Özel ile ilgili de “Gerek Büyükşehir’de ve gerekse Yenişehir’de yaptıkları ortada. Biz birçok ilki ondan öğrendik. Bu nedenle çok iyi Belediye Başkanlığı yapacağından hiç şüphemiz yok’ ifadelerine yer verildi.

Belediye Başkan aday adayı Ercan Özel de yaptığı konuşmada,

‘Bu salonu, sevdayı, gönül birliğini, coşkuyu, gözlerinizdeki ortak pırıltıyı görünce, şunları söylemeden geçemeyeceğim. Özgeçmişimi, bugüne kadar yapmaya çalıştıklarımızın özetini arkadaşlarım sizlere izletti. Birçok şeyde eksik kalmış aslında. Emin olun ki kişisel çıkarlarımı düşünse idim şuan çok daha farklı yer ve makamlarda refah ve bolluk içerisinde yaşıyor olabilirdim. Kişisel menfaat ve çıkarlarım açıkçası burada bulunmamı açıklamıyor.

Yıllar önce bazı arkadaşlarım ki! şuan çoğu buradalar bana dediler ki: Yenişehir’de bunca sıkıntı, sorun, işsizlik, yoksulluk varken çiftçisi, işçisi, genci, yaşlısı, kadını, erkeği zor durumda iken sen koltuğunda huzurla oturamazsın. Bunları kendine dert edinmelisin. Sen nasıl huzurlu olabilirsin? Senin ailen sadece iki çocuğun ve eşin değil. Sen artık tüm Yenişehir’in çocuğusun. Tüm Yenişehir’den sorumlusun. Senin ailen artık Yenişehir ve Yenişehir’in sana verdiği görevden kaçamazsın. Bana bunları sizler söylediniz. Haklıydınız da.

Yapamazdım, kaçamazdım, kaçmadım da. Çocukluğumdan beri nerede sıkıntı varsa gidermeye çalıştım. Düşeni kaldırmaya, ağlayanı güldürmeye gayret ettim. Her zaman sorunun değil, çözümün bir parçası oldum. Vicdanlı bir insan olarak yetiştirildim. Bu manada aileme huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmek istiyor. Önlerinde saygıyla eğiliyor onlarla gurur duyuyorum.

   Diline, dinine, rengine, ırkına, partisine bakmadan insanoğlunu, vicdanlı insanlar ve vicdansız insanlar diye ayırt etmeliyiz kanımca. Hayatım boyunca hiçbir kula minnet eylemedim. Aldığım zorlu kararların altında yatan asıl güç buradan geliyor aslında. Sadece rabbimden minnet diledim. “o” da hamd olsun, beni hiç geri çevirmedi.

Bizim çocuklarımız, gençlerimiz yarınlarına umutla bakamıyorsa, ben huzurla o deri ve görkemli koltuklarda makamlarda oturamazdım. Ve o yüzden her şeyi geride bırakarak bu kutlu yola çıktım.

Özellikle son 5 yıldır neredeyse hergün Yenişehir’in sorunları ile yatıp sorunları ile kalkıyorum. Bugün bütün dünyada ülkeler değil, şehirler birbiriyle yarışıyor. Yenişehir’imizin de bu yarışta geride kalmaması benim en büyük arzum, en büyük hayalim. Allah’ın izniyle bu yarışta varlığımızı göstermek istiyoruz. Malum 700 yıllık bir şehirdir Yenişehir.

   Yenişehir 10 mahallesi 61 köyü ve toplamda 53.100 nüfusu ile Bursa’nın önemli ilçelerinden biri. Osmanlı’ya 26 yıl payitahtlık yapmış önemli bir yerleşim yeri. Çocukluk yıllarımda sokaklarında simit, pazarlarında lastik sattığım bütün yollarını bütün mahallelerini ezbere bildiğim bu güzel şehrin sıkıntılarını ve ihtiyaçlarını çözebilecek durumdayım. Yeni yasa ile malumunuz bütün köyler mahalle statüsüne kavuştu.

Ercan özel olarak yıllardır edindiğim belediyecilik tecrübesi ile Yenişehir Belediye Başkanlığı’na aday adaylığımı şu an itibariyle huzurunuzda açıklamaktan büyük onur ve gurur duyuyorum.

Ercan Özel’den Yenişehir Analizi

Yenişehir üzerine yapılan bütün araştırmalar ve bütün gözlemler şu sonucu gösteriyor:

Yenişehir belediyecilik hizmetlerinde iflas etti. Yöneticilere güven kalmadı.

Yenişehir halkı yorgun ve mutsuz. Yenişehir’in geleceği için belediye yönetiminin değişmesi dışında, artık hiçbir sağlıklı ve çıkar yol kalmamıştır. Şimdi yeni şeyler söyleme zamanıdır.

Hayatımın en verimli dönemleri belediyecilik hizmetleri ile geçti. Kendisini her zaman hayırla yad ettiğim ve bana çok ciddi katkıları olan merhum Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin döneminde çıraklık,  RecepAltepe döneminde ise belediyecilik konusunda kalfalık dönemimi tamamladım. 53 bin kişiye hitap eden Yenişehir belediyesi ile 3 milyona hitap eden büyükşehir belediyesi arasında belediyecilik tecrübesi arasında ki farkı sizlere anlatmama gerek yok sanırım. Belediyecilik bizim işimiz. Belediyenin görevi şehrin, yol, su, kanalizasyon işlerini yapmak ve planlamak tır zaten. Bu yapılması gereken normal bir görev. Yani görevini yapan polis, öğretmen, doktor gibi birşey. Bunu büyük bir lütufmuş gibi göstermek son derece yanlıştır. Belediyeciliği beceremedikleri gibi üstelik yığınla borç yapıp üstüne övgü almaya çalışıyorlar. Asıl belediye başkanlığı Yenişehir’i geleceğe taşımaktır, Şehre vizyon vermektir. İşte biz bunları hedefliyoruz.

Hayatta en güç şey nedir biliyor musunuz? Bir şeyin nasıl yapılacağını bilirken başka birinin nasıl yapamadığını ses çıkarmadan seyredebilmektir.  Ehil ve donanımlı insanların sessizce oturması ihanetten öte bir şeydir.

Arkadaşlarımızın çoğunun malumudur, 5 yıla yakındır çok sayıda uzmanımızla, Yenişehir ve Yenişehir üzerine görüşmeler yapıyorum. Yıllardır konunun uzmanları ile Yenişehir’in sanayisini, tarımını, hayvancılığını, sosyal yaşamını, tarih ve kültürünü şaha kaldıracak önemli çalışma ve programları tamamladık. Üniversitede görevli birçok hoca arkadaşımla Yenişehir’in geleceği için vizyoner projeler hazırladık. Kimsenin hayal bile kuramayacağı birbirinden müthiş ve topluma yarar sağlayacak onların refah seviyelerini arttıracak projeler ile sizlerin karşısına çıkacağım’ dedi.

   Ercan Özel, daha sonra aday adaylığı başvurusunu İYİ Parti ilçe Başkanı Ali Şıracı’ya teslim etti.

 Ali Şıracı’da daha önce aday adaylığını açıklayan Şadiye Korkmaz’ı da sahneye alarak hep birlikte halkı selamladılar.

 

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ercan Özel Adaylığını Açıkladı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.