Esnaf yapılandırma ve borç erteleme istiyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pandemi döneminde sıkıntılı günler geçiren esnaf devletten yapılandırma ile borçların faizsiz olarak ertelenmesini istiyor.

Yenişehir Demirciler ve Madeni İşler Odası Başkanı Yusuf Süer, “Pandemi döneminde sağlık için alınan tedbir ve kısıtlamalara esnaf olarak uymaya çalıştık. Son olarak 17 günlük tam kapanma kararıyla vaka sayıları azalır ve normal hayata dönüş gerçekleşir. Fakat bugüne kadar alınan tüm tedbirlere uyan işyerlerini kapatan fedakar kesimi olan esnafımızın dayanacak gücü kalmadı. Umudunu ramazan ayına ve bayram sonrasına bağlayan esnaf ve üretici, fiyatların yüksek olmasına rağmen mal ve ürün alımı yaptı. Alınan malın çek ve senedini kime ne satarak ödeyecek? Yanında çalıştırmış olduğu elemanının sigortasını, vergisini ve giderlerini nasıl ödeyecek? Devletimizi bu zor günlerde esnafımızın yanında görmek istiyoruz. Esnaf ve sanatkârlarımızın borçlarının süresiz ve faizsiz olarak ertelenmesini istiyoruz” diye konuştu.

 Başkan Süer, “ Pandemi döneminde daha önce yararlandıkları yapılandırmaları bozulan esnafımıza yeni yapılandırma hakkı tanımlanmalı. Kısa çalışma ödeneğinin kapsamı genişletilmeli ve en önemlisi pandemi bitene kadar ticaretin kılcal damarı olan küçük işletmelere destek sürmelidir. Kosgeb’in birçok işletmeyi dışarıda tuttuğu ve istenilen şartlar düşünüldüğünde ise tam olarak kimlerin alacağı da tartışmalı olan destekleme paketleri kamu vicdanını yaralıyor” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Esnaf yapılandırma ve borç erteleme istiyor
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.