Fahrettin Bilgit: Esnafa asgari ücret kadar aylık destek verilmeli

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı ve BESOB Başkan Vekili Fahrettin Bilgit, Esnaf Kefalet Kooperatifleri'nin Halk Bankası aracılığı ile verdiği kredilerdeki yeni uygulamalar hakkında bilgi verdi.

Aynı zamanda Yenişehir Muhtelif Esnaflar Odası Başkanı olan Fahrettin Bilgit, Koronavirüs tedbirleri kapsamında devlet eliyle yürütülen kredi uygulamalarından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Bilgit’in dikkat çektiği bir konu ise özellikle bu dönemde işyerlerini kapatan ve bu nedenle de daha zor durumda kalan küçük esnaflar oldu.

Bu kesimler için de acil tedbirler alınması gerektiğini vurgulayan Bilgit, salgın sürecinde esnafın borçlarının 1 yıl süreyle ertelenmesini ve esnafa her ay asgari ücret tutarında destek olunması gerektiğini belirtti. Bilgit, Esnafa gerekli destek sağlanmazsa salgın sonrasında esnafların durumunun daha da vahim noktaya varabileceğini söyledi.

Bilgit, esnaflarla ilgili kredi uygulamaları hakkında bilgi verdi.

Yaşanan virüs salgını nedeniyle ekonomimizde oluşan hasarların azaltılmasını sağlamak amacıyla Kooperatif ortaklarının vadeleri (01 Nisan 2020-30 Haziran 2020) tarihleri arasına gelen kredi taksitleri 3 ay süreyle faizsiz ertelendiğini belirten Bilgit, Ortakların, 30 Haziran 2020 tarihinden sonraki kredi taksitleri de 3'er ay süre ile yine faizsiz öteleneceğini, bundan yararlanmak isteyen ortakların, 01 Nisan 2020-30 Haziran 2020 tarihleri arasında ortağı olduğu Kooperatiflere giderek erteleme isteğini beyan etmelerinin gerektiğini söyledi.

Esnaf Kefalet Kooperatifleri'nin Halk Bankası aracılığı ile verdiği kredilerdeki yeni uygulamalar hakkında bilgi veren Bilgit, Esnaf Kefalet Kooperatiflerinden daha önce %8 ve %6 faiz ile kredi alan ortakların faizlerinin %5'e çekildiğini bu rakamın şu anda %4,5 olduğunu ancak buna %3 gibi bir fark oluşmasıyla faiz oranının % 7,5 olarak gerçekleştiğini söyledi.

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri kefaletiyle kredi kullandırımlarına yönelik uygulamanın devam ettiğini ve isteyen ortakların 25+200 bin limitli kredi kullanabileceklerini anlatan Bilgit, konuyla ilgili şunları anlattı.

Şimdiye kadar kredi kullanmamış esnaf ve sanatkarların en yakın Halk Bankası şubelerine veya Kooperatiflere 36 ay vadeli 25.000.-TL'lık kredi için müracaatta bulunabilecekleri gibi, mevcut Kooperatif ortaklarının da belirlenen şahıs üst limiti dışında borç bakiyesi olsa da bu kredi için müracaat edebilecekler. Daha önce kredi kullanmış olan ortaklarımız da bu 25 bir liralık krediden yararlanabilir. Vadesi 36 ay olarak belirlenmiş ve 6 aya ödemesiz, sonrasında ise ister aylık ister 3 ya da 6 aylık taksitler halinde ödeyebilirler”

 

 

 

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fahrettin Bilgit: Esnafa asgari ücret kadar aylık destek verilmeli
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.