Festival Programı Tat Vermedi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

fest1
Bu yıl ikincisi yapılan Uluslararası Altın Biber Festivali geçen hafta gerçekleştirildi. Eğlence bölümü halen sürmekte olan terör olayları nedeniyle hiç planlanmayan Festival programı sönük geçti.
Festival programı Derviş Eroğlu Bulvarında başlayıp santral parka kadar Gerçekleştirilen yürüyüşle başladı. Mehter takımı öncülüğünde başlayan korteje kılıç kalkan ekibi ile atlı bir grup ve protokol mensupları katıldı.
Kortejin en heyecanlı katılımcısı benzer organizasyonlarda olduğu gibi yine Necdet Şahin oldu. Şahin, bir römork dolusu buğdayı ile kortejdeki yerini aldı. Bayraklarla süslediği traktörü ile ilgi odağı olmayı başaran Şahin, “ Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş’a gittim. Köyden biber çeşitleriyle yüklü birkaç traktörle katılınması gerektiğini söyledim ama gördüğünüz gibi kimse yok. Çok üzüldüm. Bu ürünler bizim Yenişehir’in ürünleri. Sözde biber festivali yapıyoruz ama ortada biber yok. Ben buğday üretiyorum. Keşke biberim olsaydı da onunla katılsaydım” derken bu yıl ki festivalin tadının olmadığını belertti.
fest2Yaklaşık yüz kişiyle yapılan yürüyüş katılım açısından eleştirilirken asıl eleştiri, biber festivalinde kortejde bir römork biberin olmayışına yapıldı. Yürüyüş sonrasında ise Osmangazi Lisesi bahçesinde oluşturulan tarım aletleri sergisi ile köy stantları gezildi. Aynı adreste protokol konuşmalarının ardından kılıç kalkan ekibinin gösterisi izlendi. Günün son etkinliği ise biber turşusu yarışması oldu.
Biber festivali ve Yenişehir’in düşman işgalinden kurtuluşu ile ilgili hazırlanan programının ayrıntılarına sonraki sayımızda yer verilecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Festival Programı Tat Vermedi
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.