Fidanlar Toprakla Buluştu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Terziler ve Hayriye köylerinde binlerce fidan düzenlenen törende toprakla buluştu. Fidan dikim törenine Kaymakam Mustafa Güney, Belediye Başkanı Davut Aydın, Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Akın, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle vatandaş ve öğrenciler katıldı.

 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde, Geleceğe Nefes Ol Ağaçlandırma Seferberliği kapsamında düzenlenen fidan dikim törenine katılan Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, "Gelecek nesillere yeşil bir çevre bırakmak amacıyla Türkiye Yüzyılına nefes olacak fidanlarımızı Terziler ve Hayriye Mahallerimizde toprakla buluşturduk" dedi.

Yenişehir Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Akın da şunları kaydetti: "11 Kasım Millî Ağaçlandırma Günü vesilesiyle ülkemizin geleceğine nefes olmak için fidanımızı toprakla buluşturduk. Bugün ülkemizin 2023 farklı noktasında milyonlarca fidanı toprakla buluşturuyor, her ilimizde 100. Yıl Cumhuriyet Ormanları kuruyoruz. Küresel ısınmanın ve iklim değişikliğinin dünya gündeminden düşmediği bir dönemde havanın, suyun, toprağın, ağacın ve vârisi olduğumuz bütün güzelliklerin korunması için çalışıyoruz.

Unutmayalım ki, Her diktiğimiz ağaç, hem ülkemize hem de dünyaya nefes olacak. Her diktiğimiz ağaç, hem bugünümüze hem de yarınımıza hayat olacak. Her diktiğimiz ağaç, hem kendimize hem de çocuklarımıza sevgi olacak. Geçmişten bugüne toprağımıza sahip çıkıyor, geleceğe umut tohumları ekiyoruz. Sevgi, şefkat ve emekle ektiğimiz her bir tohum, yetiştirdiğimiz her bir fidan Yeşil Vatan için umut oluyor."

Fidan dikim törenine Kaymakam Mustafa Güney, Belediye Başkanı Davut Aydın, Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Akın, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle vatandaş ve öğrenciler katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fidanlar Toprakla Buluştu
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.