Geçmişten Haber Var

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yarhisar'da Tarihi Kalıntılar Bulundu

Bu hafta “geçmişten haber var” köşemizde yer verdiğimiz haber, 1 Ağustos 1972 tarihli Türkiye Gazetesi’nde yayımlanmış. Derya Sünerin imzası bulunan Haberde, Yenişehir Yarhisar Köyü’nde bulunan tarihi kalıntılar anlatılıyor.

Bursa'nın Yenişehir ilçesine 15 kilometre uzakta bulunan Yarhisar Köylüleri köylerinde arkeoloji araştırmaları yapılması için Hükümete başvurmuşlardır. Bu hususta bir açıklama yapan köy ihtiyar heyeti "Köyümüz bir tarih hazinesidir. Buralara arkeoloji mütehassıslarının gönderilmesini istedik. Zira hepsinin birer kıymet olduğunu bildiğimiz bu eserler, saf köylülerin elinde parçalanıp gidiyor. Kurtarabildiğimizi kimseye elletmiyoruz" demişlerdir.

Orhan Bey'in karısı Nilüfer Hatun'un doğup büyüdüğü ünlü Yarhisar kalesinin kalıntılarının bu köyde olduğunu açıklayan köylüler, "Orhan Bey zamanından kalma üç adet de cami vardır" demektedirler.

Başka Yarhisar

Yarhisar köylüleri bazı çalışmaların hatalı olduğunu söylemektedirler. Köylülere göre, bazı tarihçilerin ve arkeologların araştırma için gittikleri Bilecik'in Yarhisar bucağının Yarhisar köyü ile hiç bir alâkası yoktur. Tarihi kalıntılar Yenişehir'in Yarhisar köyünde bulunmaktadır.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Geçmişten Haber Var
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.