CKD’den istifa eden kadınlar, yeni dernekte

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Yenişehir Cumhuriyet Kadınları, 29 Ekim Kadınları Derneği Olarak Yola Devam Ediyor.

 CKD’den istifa eden Yenişehirli kadınlar,  26 Ekim 2020 tarihinde Ankara’da kurulan “29 Ekim Kadınları Derneği’nde örgütlendiler.

Kurucu Şube Başkanı Serpil Kayar tarafından basına servis edilen açıklamada, 2012 yılında kurdukları Cumhuriyet Kadınları Derneği Yenişehir Şubesinin fesih işlemlerinin 15 Şubat 2021 itibariyle tamamlandığı ifade edildi.

29 Ekim Kadınları Derneği tarafından sürecin nasıl bu hale geldiği ise şöyle anlatıldı:

1997 yılında Avukat Şenal Sarıhan tarafından kurulan ve 17 yıl genel başkanlığını yaptığı Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin Yenişehir Şubesi olarak açılış programını yine sizlerin de katılımıyla Genel Başkanımız Şenal Sarıhan ile gerçekleştirdik, birlikte çalışmalarımızı sürdürdük. Ancak 2015 yılı itibarıyla yapılan genel kurullarda göreve gelen genel  merkez  yöneticileri ile kısa zamanda sorunlar yaşanmaya başlamış,ve son 4-5 yıl içerisinde birlikte görev yaptığımız bir çok şube ya tam kapanmış ya da yönetim veya başkanları çekilmeye başlamıştı.Son genel kurul sonrası ise tam anlamıyla kopuş başladı..Kurucu Genel Başkanın da istifası  bu süreçte gerçekleşti.Ve ayrılan şubelerimizin cumhuriyet ve kadın hakları konusundaki hassasiyetleri, çalışmaya devam etmek için ısrarları ile yine Şenal Sarıhan  başkanlığında yeni bir dernek oluşumu tamamlandı.

Biz Yenişehir Cumhuriyet Kadınları ekibi olarak bu süreci birebir yaşayarak, çalışmalarımızı aksatmadan ve  kapanma işlemine en son başvuran şubelerden biri olduk. Kapanma kararımızı verirken yine Cumhuriyet’e olan borcumuz ve sorumluluğumuz gereği mücadeleden vazgeçmemek gerektiği inancı ile 29 Ekim Kadınları Derneği kurucu üyesi ve kurulacak şubelerden birisi olarak görev aldık. Genel merkezimizin genel kurulunun ardından bizlerde bu işlemi tamamlamış olacağız.

Her  gün bir den fazla kadınımız acımasızca katledilirken  ,1927’lerde elimize verilen ve zaman içinde yoğun mücadeleyle kazanılmış her bir hakkımız elimizden alınmaya çalışılırken  her birimize ciddi sorumluluklar ve görevler düşüyor..Biz bu konuda duyarlı tüm kadınlarımızla 29 Ekim Kadınları Derneği n de  birlikte çalışmak istiyoruz.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CKD’den istifa eden kadınlar, yeni dernekte
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.