Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri ‘Meraki’ ile başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Halk Eğitim Merkezi’nin hayat boyu öğrenme haftası etkinlikleri başladı ve 6 Haziran gününe kadar devam edecek. Etkinliklerin ilk gününde, Yenişehir Halk Eğitimi Merkezi ve Yenişehir Belediyesi işbirliği ile açılan drama ve tiyatro kursu öğrencileri Merakî adlı tiyatro oyununu sergiledi. İlk seansında izleyiciden büyük beğeni gören oyunun 2. Seansı 5 Haziran günü sergilenecek.

Yenişehir Halk Eğitim Merkezi tiyatro ve drama öğretmeni Aysun Hatipoğlu, birkaç haftadır devam eden drama ve tiyatro çalışmalarını bu oyunla noktaladıklarını söylüyor ve her yaş grubuna yönelik olarak gerçekleştirilen çalışmaların meyvesini topladıklarını belirtiyor.

Hatipoğlu, “Önce drama çalışmaları ardından tiyatro oyunu seçilerek beş ay süren ön hazırlık sonrasında oyunlarımız sergilendi. Bu oyunu Yusuf Ateş imam hatip lisesi öğrencileri ile Yenişehir Ertugrul Gazi Anadolu Lisesi öğrencilerimizin katılımıyla ve yine Yusuf Ateş imam hatip lisesi edebiyat öğretmeni Hilmi Özen, Akçeşme sınıf öğretmeni Hamide Özdemir ve maliyeden emekli İsmail Orhan’ın katkılarıyla gerçekleştirdik. “dedi.

Merakî, Fransız yazar Moliere’in hastalık hastası oyununun Bursa devlet tiyatrosuna ismini veren Ahmet Vefik Paşa’nın Türk tiyatrosuna uyarlanmış halidir.

Bu oyunu Yusuf Ateş imam hatip lisesi öğrencileri ile Yenişehir Ertugrul Gazi Anadolu Lisesi öğrencilerimizin katılimiyla ve yine Yusuf Ateş imam hatip lisesi edebiyat öğretmeni Hilmi Özen, Akçeşme sınıf öğretmeni Hamide Özdemir ve maliyeden emekli İsmail Orhan’ın katılımıyla gerçekleştirdik.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri ‘Meraki’ ile başladı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.