Hilafet çağrısına suç duyurusu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

onur-cingil

Halep Mitingi adı altında düzenlenen etkinlik esnasında T.C. Üsküdar Belediyesine kayıtlı aracın hoparlöründen yapılan hilafet çağrısına gazetemiz köşe yazarı Av. Onur Cingil ve CHP Üsküdar İlçe Başkanı tepki gösterdi ve suç duyurusunda bulundu.

Onur Cingil, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Üsküdar Belediyesi'nin belediye aracı ile 13.12.2016 Salı akşamı yaptığı Hilafet propagandası, tarafımızdan ortaya çıkarıldıktan sonra, tüm ülkede infial yaratan olay sonrası şahsım ve İlçe Başkanımız ile suç duyurusu dilekçeleri Üsküdar Belediye Başkanı başta olmak üzere belediye yetkilileri ve konuşmayı yapan Milat Gazetesi yazarı Hasan Köse hakkında 15.12.2016 günü suç duyurusunda bulunduk.” Dedi.

Suç duyurusunda Halep Mitingi adı altında düzenlenen etkinlik esnasında T.C. Üsküdar Belediyesine kayıtlı aracın hoparlöründen yapılan halife seçme ve İslam Birliği kurma çağrılarının açıkça ayrımcılığa davet oluşturduğu, laik ve demokratik anayasal düzene, Anayasada belirtilen “laik devlet” ilkesine ve İnkılap Kanunlarına, TCK’nın 257. maddesindeki kamu görevlilerinin “Görevi Kötüye Kullanma” ve 309. maddesinde sayılan “Anayasayı ihlal” suçlarına delil teşkil ettiği savunuldu.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hilafet çağrısına suç duyurusu
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.