İlaçlama Çalışmaları Sürüyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Bursa Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Barbaros Şahin ile birlikte ilçemizde yapılan karasinek, kör sinek ve sivrisinek ilaçlama çalışmaları hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.

Başkan Çelik, Bursa Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı ve Veterinerlik Şube Müdürlüğü Teknik Ekiplerinin ilçemizde yürüttüğü çalışmalar hakkında vatandaşlarımızı bilgilendirmek ve alınacak tedbirler anlamında bilgi sahibi olunması amacıyla basın mensuplarına yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

İlçe halkımız, geçmiş yıllarda Belediyemiz bünyesinde ilkel metotlarla uygulanan ilaçlama sisteminden kurtuldu. İnşallah insan sağlığını hiçbir şekilde etkilemeyecek, nitelikli, teknik donanımları da yüksek olan ekiplerle beraber, hastalıkların da önüne geçebilecek düzeyde sağlıklı bir ilaçlama sistemi uygulanmaktadır. Şubat ayı içerisinde bu çalışmanın alt yapısı hazırlanmış olup, bu çalışmalara o zaman başlanmıştı. 8 Nisan’dan itibaren 18 günlük periyotlarla sivrisineklere, 35-40 günlük periyotlarla da karasineklere karşı ilaçlamalarımız devam etmektedir. Ekiplerimizi bu konuda takdir ve tebrik ediyorum. Bizim farkında olmadığımız, evlerimizde su birikintilerinin olduğu lastik içi vs. gibi mekanlarda sivrisineklerin üreme alanları kontrol altına alındı. İlçemizde takribi 1700 ile 2000 civarında bulunan hurda lastiklerin tamamına yakını toplandı. Bundan sonra da toplama işlemleri devam edecektir. Her geçen yıl ilçemizde sinek sayısının daha da azaldığını hep birlikte gözlemleyeceğimize inanıyorum” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı ve Veterinerlik Hizmetleri Şubesi, 3 adet ULV-PLV aracı, 1 adet karasinek ULV aracı, 1 adet BLOWER araç ve 13 kişiden oluşan teknik ekip ile yürüttüğü ilaçlama çalışmasına ilişkin Bursa Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Barbaros Şahin yaptığı açıklamada;

Karasinek, kör sinek ve sivrisineklerin üreme alanlarının kontrol altına alınıp, doğaya atılan ilaçların ise halk sağlığına zararı olmadığını ve bu ilaçların Dünya Sağlık Örgütü’nce onaylı olduğunu belirtti. Şahin; “50 metreye kadar mesafeli makinelerle her türlü bölgeyi ilaçlayabiliyoruz. 46.196 metrekare alandaki 1590 adet sivrisinek, 85 tane de sivrisinek kaynağıyla 2028 adet rögar ilaçlandı. Bursa bölgesinde bugüne kadar 80.000 adet araba lastiği toplanarak, geri dönüşümde kullanılmak üzere Büyükşehir Belediyemize götürüldü. Sivrisineğin yumurtasını bırakması için durgun suya ihtiyacı var. Kullanılmayan araba lastikleri, saksı altlıkları, hurdalıklar ve süs alanlarında üreme imkanı buluyorlar. Vatandaşlarımız örneğin saksı altlıklarında biriken suları 3-4 günde bir tazelerlerse, sivrisineklerin üremesinin önüne geçilebilir” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İlaçlama Çalışmaları Sürüyor
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.