İlköğretim Haftası coşkuyla kutlandı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan kutlama programı Aydoğdubey İlkokulu'nun düzenlediği etkinlikle sürdü. Şiirler okundu, okula dönüş dansı, şarkılı oyun ve halk oyunları gösterileri etkinliğe katılan yönetici ve veliler tarafından uzun süre alkışlandı.

Yenişehir’de 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası dolu dolu bir programla kutlandı. Atatürk Anıtı'na Milli Eğiti Müdürlüğü'nün çelengi sunuldu, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı söylendi.

Kutlama programına Kaymakam Rahmi Köse, Garnizon Komutanı Albay Kadri Bahtiyar, Belediye Başkanı Davut Aydın, Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, Aydoğdubey İlkokulu Müdürü İsmail Güzel, CHP İlçe Başkanı Ahmet Köse, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Macun ve veliler katıldı.

Program, Aydoğdubey İlkokulu'nun bahçesinde devam etti. Buradaki etkinlikte konuşan Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz yaptığı konuşmada ilçedeki tüm okullarda toplamda 9 bin 315 öğrenciye eğitim verildiğini belirtti. Eğitimin, bir toplumun geleceğini inşa süreci olduğunu söyleyen Ayaz, "Türk Eğitim sistemimiz; tüm vatandaşlarımızı; Türk Milli Eğitiminin temel amaçlarından biri olan "Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillerin, dengeli ve düzgün bir karaktere sahip olmasını, aynı zamanda iyi insan ve iyi bir vatandaş olarak yetiştirilmesi" göreviyle bu inşa sürecini üstlenmiştir" dedi.

Eğitim ve öğretimdeki en önemli hedefin çocukların yetenek ve ilgilerinin dâhilinde zihinsel, ruhsal, sosyal gelişimlerine öncülük edip millî, manevi, ahlaki ve evrensel değerlere bağlı bireyler olarak yetiştirmek oyduğunu ifade eden ve öğretmen, öğrenci ve velilere ayrı ayrı hitap eden Ayaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ifadesiyle  "Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder." Bu düşünceden yola çıkarak ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşıma idealimizi, Bakanlığımızın 2023 hedefleri ve 2053, 2071 vizyonuyla buluşturarak hedeflerimize adım adım ilerleme gayretindeyiz.

Programın ikinci bölümünde şiirler okundu, dans, şarkılı oyun ve halk oyunları gösterileri yapıldı. 1'inci sınıflara "Hoş Geldiniz" tüneli oluşturulduktan sonra program sona erdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İlköğretim Haftası coşkuyla kutlandı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.