İş buluyoruz, başvuran yok!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa’nın Merkez Yıldırım Belediyesi Çankırı’ya bağlı Şabanözü ilçesinde kurulacak olan fabrikalara yerleştirmek üzere 800 işçinin alınacağını duyurdu.  Belediyenin 500 kilometre uzaklıktaki ilçe için başlattığı ilanlara 15 kişinin müracaat etmesi Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin’i ‘isyan’ ettirdi.

Keskin, Temmuz ayında, Şabanözü Belediyesi ile kardeşlik projesi kapsamında düzenlenen işçi transferiyle ilgili bilgi vermiş, Yıldırım’da en az 3 yıl oturduğunu ispatlayan ağabey, abla, kardeş veya karı-koca gibi toplam 400 çifte Şabanözü’nde iş imkanı sağlayacaklarını ayrıca ev eşyası nakliyesi, toplu izinlerde ve bayramlarda gidiş geliş ulaşımlarının da Yıldırım Belediyesi tarafından ücretsiz olarak sağlanacağını duyurmuştu.

O kadar afiş hazırladık

Aradan geçen sürede Yıldırım Belediyesi’nin ilanlarına sadece 15 kişinin başvurmasına sinirlenen Keskin, “Bize başvura başvura 15 kişi çıktı.” Dedi.

Konuyla ilgili ”İş arayanlar aranıyor” diye afiş hazırlattıklarını ve belediyeye bağlı 69 muhtarlığa bu afişi gönderdiklerini söyleyen Keskin, Şabanözü Belediyesi’ne, ‘Biz size bir takım maddi imkanlar sunalım. Ambulans gibi hediyeler verelim. Buna mukabil, buradan çalışmak isteyenleri ilçenizdeki fabrikalara gönderelim. Aradaki ulaşımı da biz sağlayalım, ev imkanlarını da sağlayalım’ dedik. Kardeş belediye bunları kabul etti ve bir protokol imzaladık. Bundan sonra biz afişler hazırladık. Bütün muhtarlıklarımıza dağıttık ve aylarca asılı kaldı. 700 bin nüfusluk Yıldırım’da bize başvura başvura 15 kişi çıktı. Demek ki işsizlik yok, iş beğenmemezlik var. Bu bir realite.” şeklinde konuştu.

İş bulmak bizim görevimiz değil ama…

İş meselesinin belediye başkanlarının görevi olmamasına rağmen en büyük problemlerinden biri olduğunu ifade eden Keskin, “Bizi adeta iş bulma kurumu müdürü gibi her gün onlarca insanımız ziyaret ediyor. Bu ziyaretler yılda binleri, on binleri bulur. Oysa belediye başkanının yapması gereken belediyecilik hizmetleri, görevleri vardır. Ama vatandaşlarımız iş konusunda da bize başvuruyor ve bizi, birtakım problemlerini çözmeye yönlendiriyor” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İş buluyoruz, başvuran yok!

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.