İsrail Saldırganlığına Son…!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ADD(Atatürkçü Düşünce Derneği) İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısıyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, hükümete yüklendi ve halkı saldırıyı protesto etmeye çağırdı.” İsrail’de bile protesto eylemlerinin başlamasına rağmen, AKP iktidarının girişimde bulunmamış olması bu konudaki gerçek niyetinin göstergesi. Bu koşullar altında iktidarı süratle İsrail saldırganlığına karşı harekete geçmeye ve İsrail ile ilişkileri gözden geçirmeye çağırıyoruz.” Denilen açıklama şöyle:

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısının 10. gününde kara harekatına dönüşmesi

Günlerdir bütün dünyanın gözü önünde hava bombardımanı, füze saldırısı ve denizden yapılan saldırıyı bütün dünya seyretmekle yetindi. Bu saldırılar sonucu çoğu çocuk ve kadın yaklaşık 250 Filistinli yaşamını yitirirken yaralı sayısının 1800 civarında olduğu söyleniyor.

İsrail’in kısa süreli göstermelik ateşkesinden sonra bir plajda oynamakta olan çocuklara yönelik saldırıyı ise çok sayıda gazeteci dehşet içinde izledi.

İsrail bütün dünyanın nefretini toplayan plaj saldırısının ardından gece yarısından itibaren 8 bin kişilik kara ordusunu tank ve zırhlı araçlarla desteklenmiş olarak Gazze bölgesine sürdü.

Her fırsatta İsrail’e karşı hamaset yüklü sözler söylerken, ekonomik ilişkilerini en üst düzeyde tutan AKP iktidarı ise, Dışişleri Bakanının ağzından göstermelik açıklamalar yaparken henüz Cumhurbaşkanı adayı RTE’nin ağzından herhangi bir açıklama yapmadı.

Saldırı öncesi Başbakan’ın oğlunun “gemicikleri” tarafından İsrail uçaklarının kullandığı jet yakıtı satışına herhangi bir yalanlama gelmezken iktidara yakın bazı çevrelerin ülkemizdeki İsrail diplomatik temsilciliklerine yönelik protestolar göstermelik olarak kaldı.

Başbakan tarafından net bir açıklama yapılmazken ülkemizdeki İsrail temsilciliklerine yönelik protesto girişimlerine bazı iktidar milletvekillerinin katılıyor olması AKP iktidarının “tavşana kaç, tazıya tut” politikalarının açık ifadesi.

AKP iktidarı İsrail saldırganlığına karşı henüz sonuç alıcı bir tavır almazken İsrail, Türkiye ile ilişkilerini “en düşük düzeye” indirdi.

İsrail’in bu saldırganlığının zamanlaması son derece ilginç. Yıllardır dış destekli darbe girişimleri ile uğraşan Suriye, Irak ve Mısır’ın en güçsüz durumda iken bu saldırının yapılmış olması eş başkanlığını RTE’nin yürüttüğü BOP (Büyük Ortadoğu Projesi) çerçevesinde yürütüldüğünü bir kez daha gözler önüne seriyor.

BOP kapsamında bir büyük “Kürdistan” yaratma projesinin en önemli destekçisi İsrail ile AKP iktidarının ilişkileri tarihinin en üst nokrasında.

Suriye sınırındaki mayınlı araziyi İsrail’e vermeyi “başaramayan” AKP iktidarı istihbarat sağlama işinden, insansız hava aracına, tank modernizasyonundan bilgisayar programlarına her alanda İsrail ile askeri işbirliğini geliştirdi.

Türk köylüsünün tohum stoklarını yok eden AKP tarımımızı tamamıyla İsrail tohumculuğuna teslim etti.

İsrail’de bile protesto eylemlerinin başlamasına rağmen, AKP iktidarının girişimde bulunmamış olması bu konudaki gerçek niyetinin göstergesi.

Bu koşullar altında iktidarı süratle İsrail saldırganlığına karşı harekete geçmeye ve İsrail ile ilişkileri gözden geçirmeye çağırıyoruz.

İsrail saldırganlığı sahte gözyaşları ile değil, başta Ortadoğu halkları olmak üzere, barıştan yana tüm ulusların harekete geçirilerek saldırganlığı mahkum ederek, onları emperyalist merkezlerin desteğinden kopararak durdurulabilir.

Halkımızı İsrail saldırısını protesto etmeye, bu protestolar sırasında samimi olmayan provakatif  protesto girişimlerinden uzak durmaya çağırıyoruz.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İsrail Saldırganlığına Son…!

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.