Koyunhisar şimdi de “Beslenme Dostu Okul” oldu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beslenme Dostu Okullar Belirlendi. Koyunhisar İlk Ve Ortaokulu Beyaz Bayrak, Geleceğe Enerjin Kalsın ve şimdi de Beslenme Dostu Okul oldu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında bu yıl 3.sü gerçekleştirilen Beslenme Dostu Okullar Projesi kapsamında seçilen, aralarında Koyunhisar İlk ve Ortaokulu’nun da bulunduğu 22 okula belgeleri Faik Çelik Kız Meslek Lisesi Salonu’nda düzenlenen törenle verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında bu yıl 3.sü gerçekleştirilen Beslenme Dostu Okullar Projesi kapsamında seçilen 22 okula belgeleri Bursa Yıldırım Faik Çelik Kız Meslek Lisesi Salonu’nda düzenlenen törenle verildi.

İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Esat Dinçer tören açılışında yaptığı konuşmada, dünyada giderek artan oranda sağlıksız beslenmeden kaynaklanan obezite göründüğünü, ülkemizde de bu hastalığın özellikle çocuklar arasında yayıldığını belirtti. Okul kantinlerinde satılan yağ ve karbonhidrat yüklü sağlıksız yiyeceklerin bunu körüklediğini belirten Dinçer, okullarda taze süt dağıtımı projesi ile ülke genelinde, Beslenme Dostu Okullar Projesiyle de Bursa’da sağlıksız beslenme ve obeziteye karşı bilinç oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. Projeye katılımın her geçen yıl arttığını belirten Dinçer, Beslenme Dostu Okul sayısının da giderek arttığını, bunun da okulların projeyi sahiplendiklerini gösterdiğini ifade etti.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şevket Barca da yaptığı konuşmada, çocukların bedenen ve ruhen sağlıklı bir şekilde yetiştirilmesinden ailelerle birlikte eğitimcilerin de sorumlu olduğunu, en önce anne, baba ve öğretmenlerin, obeziteye karşı alınması gereken tedbirleri kendi hayatlarında alıp, iyi örnek olarak bu hastalıktan çocukları korumak zorunda olduklarını belirtti.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkililerinin hazırladığı obeziteyle mücadele yöntemleri ve Beslenme Dostu Okullar Projesi kapsamında okullarda yapılan denetimleri içeren sunumdan sonra, katılan 66 okul arasından seçilen 22 okula belgeleri verildi.

Yenişehir’den Beslenme Dostu Okul “ projesine başvuran Koyunhisar İlk ve Ortaokulu yapılan bir dizi denetim sonucu 94 puan alarak  “Beslenme Dostu Okul” olduğuna ilişkin Sertifikayı almaya hak kazandı. Bursa Yıldırım Faik Çelik Kız Meslek Lisesi Salonu’nda düzenlenen sertifika alma törene İlçemizden Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin HACIOĞLU, Okul Müdürü Musa AYAZ, Proje ekip üyelerinden Okul Müdür Yardımcısı Özkan ÖZDAL öğretmenler Merve ÖZEN, Nermin ŞENTÜRK ve Gizem ÖZDEMİR katıldı. Koyunhisar İlk ve Ortaokulu’nun temiz okul sağlıklı okul kapsamında   “Beyaz Bayrak” , “Geleceğe Enerjin Kalsın” ve şimdi de “Beslenme Dostu Okul” Sertifikası olmuş oldu. Bu belge alındıktan sonra da her yıl denetlenen okullar, şartları muhafaza ettikleri müddetçe 3 yıl belgeye sahip olabiliyorlar.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Koyunhisar şimdi de “Beslenme Dostu Okul” oldu

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.