Kuş gribi geri mi geliyor?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa ve Balıkesir’in birçok köyünde yaşanan toplu tavuk ölümleri köylüleri endişelendiriyor. Yenişehir ilçesindeki işletmecilerin toplu tavuk ölümleri yüzünden sıkıntı yaşadığını öğrenildi.

Ölümler karşısında şaşıran köylüleri kuş gribi korkusu sardı. Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Güller, Killik, Çördük, Bahariye, Ormankadı, Hacıali ve bölgedeki çok sayıda köy ile Balıkesir’in Susurluk ilçesine bağlı Okçugöl, Beyköy ve çevre köylerde yüzlerce tavuğun toplu halde öldüğü belirtildi. Çördük köyündeki köylüler 1 ay içerisinde köyde 500 tavuğun öldüğünü söylerken, Güller köyü muhtarı İlhan Aydın köyde kimsenin tavuğunu kalmadığını ve günden güne tavukların toplu halde öldüğünü söyledi.

“Yenişehir’deki toplu tavuk ölümleri sıkıntı yaratıyor”

Aydın, “ Yaklaşık bir ay önce başlayan ölümler köy hanelerini sırayla takip etti ve köyde kimsenin tavuğu kalmadı. Ölen tavukları kireçleyerek çuvallara doldurup köy mezarlığının karşısındaki bir bölgeye gömdük” dedi.
Tavukhane işletmecileri ise, bölgedeki tavuk ölümlerinden henüz haberlerinin olmadığını, ancak Bursa’nın Yenişehir ilçesindeki işletmecilerin toplu tavuk ölümleri yüzünden sıkıntı yaşadığını dile getirdi.

Önceki gün Antalya’ya bağlı Döşemealtı bölgesi ile Duacı köylerinde görülen toplu tavuk ölümlerinin ardından şimdi de Bursa ve Balıkesir illerinde de ortaya çıkan toplu ölümler daha önce ülkede yaşanan kuş gribi vakasını akıllara getirdi. Türkiye’de ilk kez 2005 yılında Balıkesir Manyas ilçesinde bir hindi çiftliğinde yabani kanatlıların göç dönemi olan 2005 yılı Ekim ayında kuş gribine rastlanmıştı. Şimdiki ölümlerin meydana geldiği köylerin Manyas ve çevresinde yer alması ve göç dönemi olması büyük bir endişeye sebep oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kuş gribi geri mi geliyor?

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.