Kutlamalarda 100’üncü yıl coşkusu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

30 Ağustos Zaferi’nin 100’üncü yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Yenişehir’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlama programına Kaymakam Rahmi Köse, Garnizon Komutanı Albay Kadri Bahtiyar, Belediye Başkanı Davut Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Zehra Varol, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.

Kutlamalar, Atatürk Anıtı’na, Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı tarafından çelenk konulmasıyla başladı.  Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra Hava Piyade Binbaşı Necati Karakuş, günün anlamını belirten bir konuşma yaptı.  Karakuş, "Bu zafer yalnız Yunanlılara karşı değil, bütün batı dünyasına karşı kazanılmıştır. Temelinde Türk'ün imanı, inancı, istiklal aşkı ve hür yaşama azmi bulunmaktadır" dedi. Karakuş özetle şunları kaydetti: "30 Ağustos Zaferi'nin 100. yılını kutluyor olmanın heyecanını yaşıyoruz. Bu vesileyle Ulu Önder Atatürk'ü, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve minnet duygularıyla anıyoruz.  30 Ağustos 1922'de Mustafa Kemal Atatürk komutasında bir kez daha milletiyle bütünleşerek, vatanını müdafaa etmiş ve düşmanı yurdumuzdan kovmuştur. Türk ordusu Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle, dünya tarihinde benzeri olmayan muharebelerden en başarılı örneklerinden birini kazanmıştır. 30 Ağustos Zaferi'nin Türk milletinin taarruz gücünün sönmediğini ortaya koymuş ve Avrupa'nın hasta adam dediği Türk devletini hiç kimsenin yıkmaya gücünün yetmeyeceğini ispatlamıştır. "

Atatürk anıtındaki program, mehter takımının gösterisi ve öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından sona erdi.

Kutlama programı, aynı gün saat 11.00’da yapılan şehitlik ziyaretleriyle devam etti. Kurtuluş savaşı şehitleri, Yenişehir şehitliklerindeki kabirleri ziyaret edilecek.

30 Ağustos Zafer Bayramında daha sonra Kaymakamlık makamında tebriklerin kabul edilmesiyle sürdü. Saat 12.00’ da Kaymakam, beraberinde Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı olduğu halde protokol sırasına göre tebriklerin kabulünü gerçekleştirdiler.

 

 

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kutlamalarda 100’üncü yıl coşkusu
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.