MHP Meclis Grubu: Ekmek Zammı Usulsüz

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Belediye Meclisi’nin geçen hafta yapılan yılın ilk toplantısına, hafta başında sessiz sedasız yapılan ekmek zammı damgasını mhpekmekvurdu. Meclis başkanlığına MHP grubu tarafından verilen yazılı önergede ekmek zammının usulsüz olduğu iddia edildi ve fırın esnafı ve YESAŞ farkında olmadan suç işlemektedir denildi.

Verilen yazılı önergenin dışında konuyla ilgili görüşlerini sözlü olarak Meclis’te anlatan MHP Grup sözcüsü Ercan Özel, yaptığı konuşmada, ilk olarak ekmek zammı ile ilgili hiçbir açıklamanın yapılmamış olmasını eleştirdi ve yapılan zammın yasal olmadığını ve usulsüz olduğunu anlattı. Ekmek zammının Fırıncılar Derneği tarafından yapıldığı belirtilmiş olsa da Derneğin ekmeğe zam yapma yetkisinin bulunmadığını ifade etti ve ekmekte, fiyat politikasını ancak ekmek üreticilerinin bağlı bulundukları odalar tarafından yapılabileceğini teyit ettiklerini söyledi.

Esnafımız Ve Yesaş Farkında Olmadan Suç İşlemektedir

“Şuan hiçbir odanın kararı olmadan, Belediye encümeninden geçmeden ekmeğe yapılan zam yasal değildir. Hem fırıncı esnafımız hem de YESAŞ suç işlemektedir.” Diyen Ercan Özel, 1981 yılında, halka kaliteli ve ucuz ekmek üretmek misyonu ile kurulan YESAŞ’ın önemli bir kurum olduğunu anlatan ve Yesaş ve Yenişehir Belediyesi’nin sessizliği ve zamma kayıtsız kalması, göz yummasının doğru olmadığını belirtti.

Aynı YESAŞ gibi, Bursa’da ve diğer ilçelerde belediye tarafından BESAŞ vasıtasıyla halkın arzına sunulan 400 gr kaliteli ve ucuz ekmek’in fiyatı ise sadece 0,90 TL’dir. Böyle bir imkandan yararlanmak, diğer ilçelerde ki vatandaşlarımızın hakkı olduğu gibi, Yenişehirlilerin de hakkıdır.

Maliyet konusunda zarar edildiği bahaneleri ise kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Yenişehir’de şuan günde ortalama 30 – 35 bin adet ekmek üretilmektedir. Bu üretimin 8 – 10 bin’i YESAŞ, kalanı ise fırıncılarımız tarafından halka sunulmaktadır.

İşte Ercan Özel’in Konuyla İlgili Diğer Açıklamaları:

  1. Ekmek Zammının Amacı YESAŞ’ı Kurtarmak

Bu zammın yapılmasında ki en büyük gaye, YESAŞ’ı zor durumdan kurtarmak içindir. YESAŞ, maalesef yönetim anlayışından kaynaklanan sorunlar neticesinde yıllardır maddi olarak büyük zararlar vermektedir. Bundan 10 yıl önce belediyenin en büyük gelir getiren kapısı olan YESAŞ’tan belediyemize, makam araçları, çöp kamyonları, kepçeler, arsalar araziler alınırken, bugün her yıl yüz binlerce TL zarar etmektedir.

Bu sebeple Belediye ve YESAŞ zamma tepkisiz kalmış ve sessizliğini korumuştur. Meclis Toplantısı’nda; “Zarar eden YESAŞ’ı ve 8 adet esnafı korumak için 52 bin vatandaşı mağdur ettiniz, bu doğru mu sizce?” diye sorduğumuzda bizlere verilen karşılık; “YESAŞ’ın zarar ettiğini kim çıkardı. Biz ekmek zammı için halkımız ile uzlaştık, sıkıntı yok.” dendi.  YESAŞ’ın kar – zarar tablosunu gösterdiğimizde ise “ben zarar ediyor demedim.” Diyerek toplantıya katılan herkesi şaşkına çeviren bir açıklama yaptılar.

  1. Ekmek Zammı YESAŞ Yönetim Odasında Kararlaştırıldı

Fırıncılarımız tarafından yapıldığı algısı oluşturulan ekmek zammı ise, YESAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Süleyman Çelik’in makam odasında yapılmış, onun makam koltuğuna oturularak halka esnafımız tarafından duyurulmuştur. Lakin fotoğraf karesinde, ne bir YESAŞ yetkilisi ne de Belediye yetkilisi bulunmaktadır. Bu da dolayısıyla tüm gerçekleri ortaya koymaktadır. Burada tepki çeken fırıncı esnafından ziyade, Belediye yönetimi olmalıdır. Çünkü özellikle son bir haftadır, fırıncı esnafımızın kulakları anlamsız bir şekilde çınlamaktadır.

  1. Ya Yapılan Zam Geri Alınmalı Ya Da…

Bu kapsamda meclis toplantısında ekmek zammının geri alınması gerektiğini belirtirken, 3 farklı tekliften oluşan yazılı bir önergeyi meclis başkanlığına sunduk. Ama buna rağmen anlamsız bir şekilde bu önergemiz görüşülmek ve ilgili komisyona havale edilmek üzere oylamaya dahi sunulmayarak, halkın bu talebi görmezden gelinmiştir.

İlçemizde yapılan ekmek zammı yanlışından bir an önce geri dönülmesini Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Grubu olarak Yenişehir halkı adına istiyoruz. Belediye yönetimine, meclis toplantısında yaptığımız 3 farklı teklifimizi sizlerle de paylaşmak istiyoruz.

  1. Teklif: Fırıncılarımızın zarar ettiği düşünülüyorsa zamlı ekmek satışlarına devam etsinler. Ancak,  Halkımızın her daim yanında olması gereken Belediye İktisadi teşekkülümüz YESAŞ olarak diğer ilçelerde olduğu gibi 400 gr ekmek’i 1.00 TL’den halka sunalım.

 

  1. Teklif: Yönetim anlayışından dolayı, YESAŞ’ın zarar ettiği düşünülüyorsa Belediye YESAŞ’ı, BESAŞ’a devretsin. Bu şekilde kaliteli ve ucuz BESAŞ ekmeğini diğer ilçelerde olduğu gibi 400 gr’ını 0,90 TL’den vatandaşımıza sunalım.

 

  1. Teklif: Hem esnafımız hem de YESAŞ olarak 0,25 TL lik bir artış yaparak 400 gr ekmeği

1,25 TL’den halkımıza sunalım.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
MHP Meclis Grubu: Ekmek Zammı Usulsüz
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.