MHP Yenişehir İlçe Başkanı Köse Gündemi Değerlendirdi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP Yenişehir İlçe Başkanı Önder Köse, geçen hafta yaptığı basın açıklamasında, yapılamayan işlerle ilgili olarak, AKP iktidarının ilçemizin sorunlarına yeteri kadar çözüm üretemediğini söyledi ve “ AKP ilçe başkanı büyükşehir belediyesinin hizmetleri önünde boy boy fotoğraf çektirip hizmetleri kendisine mal ettirmeye çalışmaktan başka yaptığı bir şey yoktur.” Dedi.

Yazılı olarak yapılan açıklama şöyle:

Yenişehirli vatandaşlarımız hizmet beklemenin yanı sıra iş olanakları ve istihdama dayalı fabrika yatırımları beklemektedir. İlçemizde işsizlik çığ gibi büyümektedir ama yerel yöneticiler kendi yandaşlarını ayırmaktan ve kayırmaktan başka yaptıkları hiçbir şey yoktur. Ben buradan AKP ilçe başkanına sormak istiyorum ve kamuoyu adına bu soruyu sormanın vicdanı bir görev olduğunu düşünüyorum. Sayın Başkan Bey: belediye ye ait el emeği göz nuru satış merkezinin 1 yıl içinde 26 bin TL gelir elde ettiğini biliyoruz ancak burada 3 personel istihdam ediliyor ve yıllık giderleri 70 bin TL bu tür sosyal sorumluluk projeleri olarak gördüğümüz belediye ye ait hizmetler kar etmeyebilir, ancak 1 Ocak 2017 tarihi itibariyle bir bayan personel daha almışsınız, aldığınız bayan AKP kadın kolları başkanıdır bu etik bir durum değildir.

Yılda 26 bin TL gelir elde eden ve zarar eden işletmede 4 kişinin çalışması israftır ya kadın kolları başkanlığı yapsın yada o hanım kardeşimiz işi bıraksın, biz ekmeği ve emeği her zaman kutsal saymış bir milletiz isminin başında adalet olan bir partiye bu davranış hiç yakışmamaktadır, Ben bu içler acısı olan ve vicdanlara yara açarak iz bırakan bu durumu kamuoyunun vicdanına ferasetine bırakıyorum.

Yenişehir’imiz ciddi bir tarım memleketidir. Konumu, doğası, tarihi, yer altı suları ve toprağı ile çok güzel bir ilçe olduğu ortadadır,  fakat ilçemizin basiretsiz yöneticileri yüzünden ilçemizde yapılan hiçbir şey gün yüzüne çıkamamaktadır. Bursa ilçelerine göre çiftçi sayısı olarak en çok çiftçi Yenişehir’dedir. Ama tarıma dayalı ilçemizde hiçbir yatırım ve proje üretilememektedir, Bu yoğunluğa rağmen, İlçe Tarım müdürlüğümüzün personel açığı ortadadır. Ama burada ki çalışanlarımız çiftçilerimize hizmet verebilmek için elinden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyorlar. Bizler ülkemizin geleceğinin tarım ve tarıma dayalı sanayiden geçtiğine inanıyoruz ve özellikle bölgemizde bir an önce tarıma dayalı projeler geliştirilerek çiftçimize imkan ve olanak sağlanmasını ve katma değer yaratacak istihdamlara projelere vesile olunmasını talep ediyoruz

2011 yılında yüksek hızlı trenin temel atma töreninde 2016 yılında kullanılmaya başlanacağına dair söz verilmişti.  Ama buna rağmen üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen iki istasyon, bir istasyon, heyelan ve ihaleyi alan firma battı derken tam 7 seçim boyunca bu proje seçim vaadi olarak kullanıldı, geçen bu kadar süre sonrası ilçe halkı ve bizler hala yüksek hızlı trenden bahsediyoruz. İnanıyorum ki 2019 daki yerel ve genel seçimlerde de bunu vaat olarak kullanarak bir seçim dönemi daha geçirmeyi planlıyorlar. Yazık, hem de çok yazık…

İlçe halkımızın huzur ve güven içinde bir yaşam sürdürebilmesi adına ilçemizin asayişini sağlayabilmek için gecesini gündüzüne katan cefakar emniyet teşkilatımızın binası maalesef yıllardır yok. Türkiye’nin belki de sadece tek bir ilçesinde yıllardır Emniyet binası bulunmuyor.  Derme çatma bir yerde ilçe halkımıza hizmet vermeye çalışıyorlar. Emniyet teşkilatımızda görev yapan personelimize, biz Milliyetçi hareket Partisi olarak ilçemiz adına özür diliyoruz. Belediye meclis üyelerimizin çalışmaları ve verdiği önergelerle mobese bütçesini ilçemize kazandırdık fakat yıllar geçmesine rağmen hala mobese alt yapısının bile tamamlanamadığına dair duyumlar alıyoruz. Mobese altyapısı olsa bile izleme yapabileceğimiz bir Emniyet binamızın bile olmaması içerisinde bulunduğumuz durumun vahametini ortaya koymaktadır. Halbuki İçişleri Bakanlığı yaptığı dönemde Bursa milletvekiliyken Sayın Efkan Ala'ya,  bu konuda çok ciddi bir şekilde baskı yapılarak bu sorun neticeye ulaştırılabilirdi. Ama maalesef ilçemizin yerel yöneticileri ve iktidar partisi her konuda olduğu gibi bu konuda da halkımızı yine hayal kırıklığına uğratmıştır.

Çok güzel bir söz vardır; "İş bilenin, kılıç kuşananın." derler bu söz, tamda burada söylenmesi gereken bir sözdür, diye düşünüyorum. Hastaneye, havaalanına, buskiye, belediyeye, işçi aldırmaktan başka yaptıkları hiçbir şey olmayan iktidar partisi mensupları orada da adaletli davranmıyor kendi yandaşlarını bu kurumlara yerleştirme yarışına giriyorlar. Liyakatten çok, itaat ve sadakate göre personel alımı yapan bir yönetim anlayışı ile karşı karşıyayız.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
MHP Yenişehir İlçe Başkanı Köse Gündemi Değerlendirdi
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.