MHP Yenişehir İlçe Teşkilatı,Cingil İçin Meclis Soruşturması İstedi.

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milliyetçi Hareket Partisi Yenişehir İlçe Teşkilatı, geçen hafta yapılan Yenişehir belediye meçlisi toplantısını değerlendirdi ve meclis etkinliklerini basınla paylaştı. Yenişehir MHP teşkilatı, yaptığı basın açıklamasında, önceki dönem Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil hakkında meclis soruşturması komisyonu kurulmasını önerdiklerini duyurdu.

Açıklama şöyle:

04 Şubat 2015 Çarşamba günü Yenişehir Belediyesi Meclis salonunda yapılan olağan Belediye Meclis Toplantısında Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Grubunun eski Belediye Başkanı B. Hamdi Cingil için soruşturma komisyonu kurulması talebi tüm Meclis Salonunda soğuk duş etkisi yaptı.

30 Mart 2014 seçimlerinden sadece aylar önce milyonlarca Türk Lirası harcanarak şehir merkezinde eski Belediye Başkanı B. Hamdi Cingil’in talimatlarıyla döşenen taşlar ile ilgili Belediye Başkanı Süleyman Çelik’e Milliyetçi Hareket Partisi tarafından soru soruldu.

 Esnafımız aylar sürecek yeni bir altyapı çalışması ile yine karşı karşıya

Yapılan kanalizasyon altyapı çalışmalarının, şehrimizin merkezinde bulunan ve daha 1,5 yıl öncesi taş döşemesi yapılan Ulucami mah. Ulucami Sok., Lapacı Sok., Eski Belediye Meydanı, Ayakkabıcılar Aralığı, Eski Kavaflar Çarşısı, Çınarlı Camii ve Çarşı Camii meydanları, Karabatak Sokağın yanı sıra Hıdırbali Mah. Hacı Hasan Sok., Mescit Sok ta da yapılıp yapılmayacağını sordu.

Belediye Başkanı Süleyman Çelik ise; “Havaların düzelmesini bekliyoruz, ardından bu bahsedilen sokaklarda da altyapı çalışmalarına başlayacağız”. dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Sözcüsü Ercan Özel ise; “Yüzlerce esnafımız 2013 yılında başlayan ve yaklaşık bir yıl süren çarşı merkezinde yapılan bu taş döşeme çalışmalarında ciddi zararlar etmiştir. Mali kayıplar yaşamıştır. Bu taşlar döşenirken bu bölgelerde kanalizasyon altyapı çalışmaları yapılacağı Belediye yetkilileri tarafından biliniyordu. Ama buna rağmen esnaflarımıza; “buraları artık kazılmayacak” diye yalan ve yanıltıcı beyanatlar verilmiştir. Ve o gün geldi çattı şimdi sizler bu bölgelerin tekrar kazılacağını kanalizasyon hatlarının döşeneceğini belirtiyorsunuz, bundan 1,5 yıl önce milyonlarca lira harcanarak yapılan bu yatırım çöpe gideceğini ifade ediyorsunuz.” diye konuştu.

 Tüyü bitmemiş yetimin hakkına sahip çıkın…

Sözlerine devam eden Milliyetçi Hareket Partisi Grup Sözcüsü Ercan Özel; “Bu Allah korkusunu sadece biz yaşamıyoruz. Sayın Başkanım inanıyoruz ki siz ve AKP’nin değerli meclis üyeleri de bu konuda en az bizler kadar hassassınız. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yerde koymayacağınızdan dolayı sizlere güveniyoruz.  Bu çarşı merkezinde daha 1,5 yıl öncesinde milyonlarca liralık harcama yapılarak yeni taşlar döşendi. Ama siz şimdi diyorsunuz ki bu taşlar kırılacak. Biz Milliyetçi Hareket Partisi Grubu olarak eski Belediye Başkanı B. Hamdi Cingil için bir soruşturma komisyonu kurulmasını ve bunun gizli oylamayla meclise getirilmesini istiyoruz. Sizlerinde bu konu üzerinde bizler gibi hassasiyet göstereceğinizi ve vatandaşlarımızın cebinden çıkan milyonların hesabını soracağınızdan eminiz. Eğer siz bunun hesabını sormazsanız hesap gününde Cenab-ı Hakk bunun hesabını sizlerden soracaktır.” diye konuştu.

Bu konuşmanın ardından tüm meclis salonu buz kesti. Başkan Süleyman Çelik ise konuyu kapatmaya çalıştı. Milliyetçi hareket Partisi Meclis Grubunun bu teklifini ise oylamaya dahi sunmaya cesaret edemeden gündemin diğer maddesine geçti.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak bugüne kadar hep vatandaşlarımızın yanında olmaya çalıştık onların hakkını, hukukunu koruyup kollamaya gayret ettik. Bu bundan sonra da devam edecektir. Ama bugün burada Adalet ve Kalkınma Partisi yönetimi almış olduğu bu kararla kamu düzenini bozanlara, belediyeyi zarara uğratanlara ve tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenlere açıkça göz yummuştur. Belki şuan bunu kapatmış gibi görülecekler ama büyük hesap gününde bu kul hakkı önlerine çıkacak ve burunlarından fitil fitil gelecektir.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
MHP Yenişehir İlçe Teşkilatı,Cingil İçin Meclis Soruşturması İstedi.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.