Müdür atamaları tepki gördü

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Okullar kapanmadan önce çıkarılan bir yasa ile tüm okul müdürlerinin görevi otomatikman sona ererken, yerlerine yapılacak atama için puanlama sistemi ile isimler belirleniyor. Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde de 75 ve üzerinde puan alan eğitim kurumu yöneticilerinin isimleri belli oldu.

Bazı eğitim sendikaları uygulamaya tepki gösterdi. Bursa’daki 482 okul müdüründen 286’sının görevden alındığını belirterek, puanlama yöntemi ile okul müdürlerinin görevden alınmasının ‘kıyım’ olduğunu dile getirdiler. Milli Eğitim Bakanlığı’nın çıkardığı “uydurma” yönetmelikle göstermelik bir puan sıralaması yaparak tüm demokrat, aydın, Atatürkçü okul müdürlerinin görevden alınmaya başlandığı iddia edildi.

Uygulamanın Yenişehir’e yansıması ise şöyle oldu:

Yenişehir’de bulunan 7 liseden Sağlık Meslek Lisesi ile Yenişehir Meslek Lisesi’nde okul müdürleri 4 yılını doldurmadıkları için kapsam dışında kalırken Yenişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ahmet Kaya, Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi Müdürü Ali Soydoğan,  İlhan Oğuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Şahin ve Yenişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mesut Demiray 75 üzerinde aldıkları puanlarla yerlerini korudular.

Osmangazi Lisesi Müdürü M. Coşkun Karaca ise değerlendirmede puanının 75’in altında kalması gerekçe gösterilerek görevden alınması nedeniyle öğretmen olarak görev yapacak.

İlk ve Ortaokullardaki durum ise şöyle:

Yenişehir’de ortaokul statüsünde olan Toki Orhangazi, Koç ve Sünnetçioğlu’nun müdürleri değişecek. Toki Orhangazi Ortaokulu Müdürü Kamil Dağlı, 75 puan sınırının altında bir değerlendirme nedeniyle görevinden alındı.

Koç Ortaokulu Müdürü Kenan Tetik 81,63, Sünnetçioğlu Ortaokulu Müdürü Aşir Ovalı’nın ise 84,75 puan almalarına rağmen kendi okullarında görev yapamayacaklar. Her ikisinin de sınıf öğretmeni olmaları nedeniyle talepleri doğrultusunda bir ilkokulda görev alabilecekler.

Yenişehir merkezde bulunan 3 ilkokulda da benzer bir durum var. Aydoğdubey ilkokulu Müdürü Hüseyin Acet ile 100. Yıl İlkokulu Müdürü Hüseyin Yaşar’ın puanlama ile ilgili bir sıkıntıları olmamasına rağmen kendi okullarında kalamayacak. Branş öğretmeni olmaları nedeniyle açık bulunan ortaokullardan birinde görev yapabilecekler. Akçeşme İlkokul Müdürü Kamil Soylu da değerlendirmede 75 puan sınırını aşamadığı gerekçesiyle görevinden alınan okul müdürleri arasında yer aldı.

Halen ilkokul ve ortaokul olarak hizmet veren Tahirağa’da okul Müdürü Necati Özkan isterse kendi okulunda göreve devam edebilecek.

Bulundukları görevde 4 yılını doldurdukları gerekçesiyle değerlendirmeye tabi tutulan bir diğer müdür ise Halk Eğitim merkezi Müdürü İsmail Güzel oldu. Güzel’in değerlendirme puanı 90,65 olarak açıklandı. Buna göre Güzel, isterse bulunduğu yerde görevine devam edebilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Müdür atamaları tepki gördü

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.