Öğrencilere Uygulamalı Afet Eğitimi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Belediye Başkanı Süleyman Çelik’in başlattığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yapılan proje kapsamında, ilçemizde eğitim gören 25 öğrenci 18 Aralık 2014 Perşembe günü, Bursa Valiliği İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD)’ne bağlı Afet Eğitim Merkezine bir ziyaret gerçekleştirdi.

Uygulamalı afet eğitimi almak üzere Afet Eğitim Merkezi’ne yapılan ziyarette, Osmangazi Anadolu Teknik ve Meslek Lisesi, Yenişehir Anadolu Teknik ve Meslek Lisesi, İlhan Oğuz Anadolu Teknik ve Meslek Lisesi, Gevher Nesibe Anadolu Teknik ve Meslek Lisesi, Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi ve Ticaret Lisesi sivil savunma kolu öğrencilerine eşlik etmek üzere Yenişehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ramazan Ceyhan Oruç ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden öğretmenler de yer aldı.

Öğrenciler burada, deprem, sel, heyelan ve yangın gibi felaketleri simülasyon ortamında inceleyerek AFAD eğitmenlerinden alınacak tedbirler ve müdahale yöntemleri hakkında bilgi aldılar. Öğrenciler daha sonra Deprem Sokağı, İlk Yardım Eğitim Sistemi, Otel Yangın Kaçış Hologramı, Fırtına Simülasyonu, Duman Kaçış Simülasyonu, Acil Durum Telefon İhbar Simülasyonu, Yangın Söndürme Simülasyonu, Karbon Monoksit Zehirlenme Simülasyonu, Boyutlu Deprem Sineması, Heyelan ve Sel Simülasyonu odalarını ziyaret edip uzmanlardan bilgi aldılar.

Ziyaretin sonunda, Bursa Afet Eğitim Merkezi’nde gördükleri teknolojiden ve yetkililerden aldıkları bilgilerden çok etkilendiklerini ifade eden öğrenciler, kendilerini bu imkanı sağlayan Belediye Başkanı Süleyman Çelik ve ekibine teşekkürlerini ilettiler. Yenişehir Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen proje kapsamında Uygulamalı Afet Eğitimi ziyaretleri önümüzdeki günlerde de devam edecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Öğrencilere Uygulamalı Afet Eğitimi

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.