Ramazan Etkinliklerinde Geçen Hafta

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Grup Mavi Düş Yeni Albümünden Parçalar Seslendirdi

Ramazan Etkinlikleri kapsamında geçen hafta gerçekleştirilen Grup Mavi Düş konseri ilgi gördü. Yenişehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Osmangazi Lisesi bahçesinde düzenlenen etkinlikte sahne alan Grup Mavi Düş verdiği konserde, ilk çıkan albümünde de yer alan ve kendi bestelerinin de bulunduğu çok çeşitli parçayı seslendirdi.

Kendi eserlerinin yanı sıra sevilen parçaları da seslendiren Grup Mavi Düş konserini Belediye Başkan Yardımcısı Zekai Dündar, AK Parti Yenişehir İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda vatandaş izledi.

Roman Orkestrasından Tasavvuf Konseri

Ramazan Etkinliklerinde 05 Temmuz 2015 Pazar akşamı Yenişehir Romanlar Derneği Roman Orkestrası Tasavvuf Müziğinin sevilen eserlerini seslendirdiler.

Faik MÖRÖZ’ün solistliğinde gerçekleştirilen konsere Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Zekai Dündar, AK Parti Yenişehir İlçe Başkanı Adnan Kamıl, Belediye Meclis Üyeleri, ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konserde Yenişehir Romanlar Derneği Roman Orkestrası, Segâh, Hüzzam, Nihavent, Rast ve Hicaz makamından Tasavvuf Müziğinin sevilen eserlerini seslendirdiler.

Halk Oyunları Şöleni Büyük Beğeni Topladı

 

Yenişehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından her akşam Osmangazi Lisesi bahçesinde düzenlenen Ramazan Etkinliklerine Yenişehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ve Koza Gençlik ve Spor Kulübü damgasını vurdu.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programa Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Geçen hafta,  Ramazan sahnesinde gerçekleştirilen Halk Oyunları Şöleninde ilk olarak Yenişehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğundan Minik Grup sahne alarak Gaziantep yöresinden oyunlarını sergilediler. Daha sonra Koza Gençlik ve Spor Kulübü dansçıları Kosova halk oyunlarının gösterisini sundu. Sahnede sırasıyla Yıldız Grup Kastamonu yöresinin ve Genç Grup ise Trabzon yöresinin sevilen danslarını oynadılar.

Ramazan Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Halk Dansları Şöleninde son olarak Koza Gençlik ve Spor Kulübü Modern Dans ekibi birbirinden güzel danslarını sergileyerek izleyenleri büyüledi. Programın sonunda Belediye Başkanımız Süleyman Çelik genç dansçıları tek tek tebrik ederek kendilerine hizmetlerinden dolayı Teşekkür Belgesi takdim etti.

 

Ünlü Kasidehan İsmail Coşar

Ramazan Sahnesinde Sevenleri İle Buluştu

Kocatepe Camii İmam Hatibi ve ünlü Kasidehan İsmail Coşar Yenişehirliler ile Ramazan Sahnesinde buluştu. Geçen hafta, Yenişehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Ramazan Etkinliğine katılmak üzere ilçemize gelen İsmail Coşar, ilk olarak Belediye Başkanı Süleyman Çelik’in Kendisi onuruna düzenlediği iftar davetine katıldı. İftar davetine Başkan Süleyman Çelik’in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Zekai Dündar, Belediye Meclis Üyeleri katıldı.

Protokol üyeleri ile birlikte yenen iftar yemeğinin ardından ünlü Kasidehan İsmail Coşar Belediye Başkanı ve beraberindeki heyet ile birlikte Hatuniye Camii’ne geçerek burada teravih namazını kıldırdı.

Teravih namazından sonra Osmangazi Lisesi bahçesinde bulunan Ramazan sahnesine geçen İsmail Coşar burada Yenişehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu eşliğinde Tasavvuf Müziğinin sevilen eserlerini seslendirdi. İzleyenler tarafından soluksuz izlenen programda İsmail Coşar son olarak Çanakkale Şehitleri Kasidesini okudu. Programın sonunda Belediye Başkanı Süleyman Çelik Kocatepe Camii İmam Hatibi ve Kasidehan İsmail Coşar ile Bursa Büyükşehir Belediyesi TSM Öğretim Görevlisi ve Yenişehir Belediyesi TSM Koro Şefi Salih Berkmen’e teşekkürlerini sunarak çiçek takdim etti.

Çocukların Gözdesi Karagöz İle Hacivat

Canlı ve Gölge Karagöz ile Hacivat gösterisi, Yenişehir Belediyesi Ramazan Etkinliklerinde ikinci kez sahne aldı. Gölge oyunu ile başlayıp daha sonra canlı performans sergileyen oyuncular, geçen hafta Osmangazi Lisesi bahçesinde bulunan Ramazan Sokağı Sahnesinde beğeni ile izlendi. Özellikle çocukların büyük ilgi gösterdiği Karagöz ile Hacivat gösterisinin sonunda oyuncular, kısa bir de şiir dinletisi yaptılar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ramazan Etkinliklerinde Geçen Hafta
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.